Orientační nabídka


 

Aktuální otázky k eGovernmentu s ředitelem Krajského úřadu Ústeckého kraje Milanem Zemaníkem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
1
Ředitel Krajského úřadu Ústeckého kraje Milan Zemaník se sešel s tajemníky obcí s rozšířenou působností Ústeckého kraje, aby projednali otázky v oblasti rozvoje eGovernmentu, neboli elektronické komunikace.
 

 
 

Tisková zpráva z 26. května 2009

Ředitel Krajského úřadu Ústeckého kraje Milan Zemaník se sešel s tajemníky obcí s rozšířenou působností Ústeckého kraje, aby projednali otázky v oblasti rozvoje eGovernmentu, neboli elektronické komunikace. Podstatou setkání bylo vysvětlení problematiky spojené s používáním nového systému. Všechny kraje, vyjma Středočeského, se dohodly, že podepíší memorandum o plnohodnotném fungování tohoto systému 2. června 2009. Pro tyto kraje je připraven zvláštní dotační režim na rozvoj a zajištění fungování eGovernmentu.

Přítomni jednání byli také Robert Ledvinka, vrchní ředitel sekce veřejné správy Ministerstva vnitra ČR a referent Ivan Žďárský z Ministerstva vnitra ČR.

Ředitelé se snažili zodpovědět dotazy například k použití technologických center, datovým schránkám, systému archivace, základním registrům a použití digitalizace map.

 

Robert Ledvinka připomněl nově vzniklé a dále vznikající zákony, například zákon 300/2008 Sb. o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů. „Orgány veřejné správy tak již od 1. 7. 2009 nebudou zasílat dopisy prostřednictvím pošty v papírové podobě, nýbrž prostřednictvím datových schránek a platného elektronického podpisu.“ upozornil Robert Ledvinka.

 

Ve fázi intenzivních příprav pro vznik platné legislativy jsou i základní registry, které zajistí jejich propojení do elektronické podoby. Jedná se například o registr obyvatel, registr adres a nemovitostí ad. Většina nové legislativy vstoupí v účinnost již letos, ale s platností zákonů je možné počítat až příští rok. Do této doby mají obce šanci využít adaptace na nové podmínky a k využití všech přínosů, které nový systém přináší.

 

Připravila: Soňa Poupětová

oddělení tiskových informací

kancelář hejtmanky Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

+420 475 657 741, poupetova.s@kr-ustecky.cz

 

eGovernment

eGovernment

Zleva: ředitel KÚÚK Milan Zemaník, vrchní ředitel sekce veřejné správy MV ČR Robert Ledvinka, referent Ivan Žďárský z MV ČR, tajemník  MÚ Lovosice Martin Burian

 
Zodpovídá: Soňa Poupětová
Vytvořeno / změněno: 28.5.2009 / 28.5.2009 | Zveřejnit od-do: 28.5.2009-28.6.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém