Orientační nabídka


 

Anketa Hospodářských novin

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Anketa Hospodářských novin: Bude letos vašemu kraji stačit avizovaná částka přídělu peněz ze Státního fondu dopravní infrastruktury?

Zpracováno dne 10.7.2002

Jaroslav Foldyna, zástupce hejtmana Ústeckého kraje:
Zdroje SFDI jsou nedostačující, v Ústeckém kraji stále nejsou silnice podle našich představ a hlavně podle představ jeho obyvatel. Kraj bude mít zřejmě v příštím roce problémy – na investice potřebujeme 258 milionů korun, ale podle prvních jednání se zdá, že dostaneme o sto milionů korun méně. V letech minulých se v Ústeckém kraji málo investovalo do silnic, protože Ředitelství silnic a dálnic mělo sídlo v Liberci, a tak jsme byli trochu opomíjeným koutem. Kraj nedostal žádnou připravenou investici, tu první jsme zrealizovali letos a začíná být pomalu jasné, že se těžko dostane na všechny plánované investice tak rychle, jak bychom si představovali. Ale například stav několika mostů – aktuálně například mostu v Julčíně – nás nutí k rychlému postupu.

Na údržbu jsme měli letos 375 milionů korun, z nich se nám podařilo vyčlenit asi 86 milionů korun na velkoplošné opravy, protože není možné donekonečna silnice jenom záplatovat. Potřebovali bychom ale třikrát tolik, abychom dali silnice II. a III. do kvalitativně přijatelného stavu. Občané našeho kraje nás velmi často kritizují za špatný stav silnic, naposledy jsme řešili petici obyvatel Blankartic na Děčínsku. Mimořádná kontrola jenom potvrdila celkově špatný stav silnice. Silnice při kontrole již mnohde postrádala obrusnou vrstvu, vyskytovaly se na ní výtluky a odlamovaly se okraje. Nechali jsme alespoň provizorně opravit ta nejhorší místa, ale stále bohužel nemáme na to, abychom silnici do Blankartic nebo kdekoli jinde okamžitě celoplošně opravili.

Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 11.7.2002 / 11.7.2002 | Zveřejnit od-do: 11.7.2002-11.10.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém