Orientační nabídka


 

Arno Fišera novým členem prezídia sítě chemických regionů ECRN

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
ECRN
V sídle Evropské unie v Bruselu se ve čtvrtek 19. února sešla valná hromada Evropské sítě chemických regionů - ECRN. Za odstupujícího Petra Fialu byl do prezídia ECRN zvolen náměstek hejtmanky Ústeckého kraje Arno Fišera.
 

 
 

Tisková zpráva z 20. února 2009

Delegace představitelů Ústeckého kraje se v minulých dnech zúčastnila v Bruselu, sídelním městě Evropské unie, důležitých jednání –parlamentního večera ve Skotském domě a poté, ve čtvrtek 19. února, zasedání Valné hromady Evropské sítě chemických regionů -ECRN. Pravidelného setkání ECRN byli přítomni za Ústecký kraj náměstek hejtmanky Arno Fišera, současný předseda finančního výboru zastupitelstva kraje Petr Fiala a zástupkyně ÚK v Bruselu Markéta Pokorná. V rámci volby nových představitelů ECRN předal Petr Fiala funkci člena prezídia ECRN za ústecký region Arno Fišerovi, přičemž přítomné ujistil, že bude nadále spolupracovat a podporovat aktivity našeho kraje v síti chemických regionů Evropy. Jednání řídil president ECRN Reiner Haseloff (jinak též ministr hospodářství a práce Saska – Anhaltska v SRN). V předvečer zasedání Valné hromady ECRN se také setkali zástupci sítě ECRN s deseti europoslanci, kde byl  přítomen i Jan Zahradil zastupující Českou republiku.

Ve zprávě ředitele sekretariátu ECRN v Bruselu Michaela Hacka byl dán Ústecký kraj  ostatním členům za příklad velmi aktivního regionu. Ústecký kraj ve spolupráci se sítí ECRN organizoval například zasedání stálé pracovní skupiny  vloni v únoru, konferenci na téma Logistika chemického průmyslu ve střední a východní Evropě ve dnech 17. a 18. června loňského roku a samostatně uspořádal místní workshop zaměřený na konkurenceschopnost chemického průmyslu v Ústí nad Labem (29. září  jako součást Open Days 2008). Vytvořil platformu pro diskuzi zástupců chemického průmyslu a veřejné správy a nyní společně s ECRN za podpory českého předsednictví a Evropské komise organizuje Ústecký kraj konferenci navazující na skupinu na vysoké úrovni pro konkurenceschopnost evropského chemického průmyslu s titulem Šíření výsledků HLG v regionech. 

 

Zprávu skupiny na vysoké úrovni pro konkurenceschopnost evropského chemického průmyslu přednesl na bruselském zasedání Thomas Wobben. Závěrečná zpráva bude prezentována a diskutovat o ní budou účastníci vrcholné konference chemického průmyslu a veřejné správy,  která se uskuteční v Ústí nad Labem ve dnech 16. – 17. dubna, a to v Severočeském divadle opery a baletu a v budově krajského úřadu. Připravuje ji Ústecký kraj spolu s ECRN za podpory Evropské komise a českého předsednictví.

 

Valná hromada ECRN za účasti představitelů Ústeckého kraje rovněž analyzovala současnou finanční a ekonomickou krizi, jež se dotýká i chemického průmyslu. Mimo jiné take projednala  audit asociace za rok 2008, svůj akční plán a také rozpočet na letošní rok.  Zazněla zde též prezentace člena Evropské komise Thomase Heinemeiera o podpoře inovací a regionů generálním direktoriátem Průmyslu a podnikání a Thomase Brandtnera z Rady Evropské unie na téma Konkurenceschopnost chemického sektoru v Evropě.

Připravil Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz

Z Bruselu
Ze setkání v rámci parlamentního večera ve Skotském domě v Bruselu (18. února): odleva  dr. Reiner Haseloff, prezident Evropské sítě chemických regionů (ECRN), Mgr. Arno Fišera, náměstek hejtmanky Ústeckého kraje a nový člen prezídia ECRN a konečně ing. Petr Fiala, předseda finančního výboru Zastupitelstva Ústeckého kraje a odstupující člen prezídia ECRN. (Foto archív Zastoupení ÚK v Bruselu)

 

A.Fišera
Arno Fišera v informačním centru Evropské unie v Bruselu, kde s mohou návštěvníci hlavního belgického města dozvědět vše o této instituci, její komisi, radě, o práci Evropského parlamentu i potřebné údaje o členských a kandidátských zemích EU.

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 20.2.2009 / 20.2.2009 | Zveřejnit od-do: 20.2.2009-21.3.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém