Orientační nabídka


 

Asistent prevence kriminality města Děčín – vítěz národního kola v roce 2012

logo ÚK
Pracovní skupina pro prevenci kriminality Ústeckého kraje nominovala do národního kola Evropské sítě prevence kriminality (EUCPN) projekt města Děčína „Asistent prevence kriminality“. Výběrová komise složená ze zástupců Ministerstva vnitra ČR, Policie ČR a Ministerstva práce a sociálních věcí ČR ohodnotila tento projekt jako nejlepší v České republice.
 

 
 

Tento vítězný projekt spolu s projekty města Brna „Magdalenium“ a hlavního města Prahy „Praha Bezpečně online“, které se umístily na druhém a třetím místě, reprezentovaly Českou republiku v mezinárodní soutěži o Evropskou cenu prevence kriminality 2012 (ECPA).

Realizátorem projektu je Městská policie v Děčíně a cílem projektu je začlenění obyvatel sociálně vyloučené lokality, která se potýká s problémy v oblasti bezpečnosti, do systému zabezpečení veřejného pořádku. Vybraní jedinci – asistenti prevence kriminality, kteří prošli výběrovým řízením a hodnocením ze strany městské policie i Policie ČR, byli zařazováni do smíšených hlídek se strážníky Městské policie Děčín a aktivně se podíleli na dohledu nad veřejným pořádkem v dané lokalitě. Působení v rámci občanské autority se jeví jako velmi účinné opatření, které vhodně doplňuje činnost městské i státní policie v lokalitě a pomáhá řešit dlouhodobě neřešitelné a neřešené problémy.

Projekt asistent prevence kriminality spolu s dalšími projekty byl pilotně realizován v rámci Programu prevence kriminality a extremismu – Úsvit v roce 2009 v sociálně vyloučené lokalitě v Mostě – Chanově. Od té doby se tento projekt rozšířil do více jak 26 měst a obcí v celé ČR a další města mají zájem tento projekt realizovat. V Ústeckém kraji je projekt úspěšně realizován dále např. v Chomutově, Kadani, Litvínově, Obrnicích, Bílině, Ústí n. L., Štětí, Šluknově, Krásné Lípě a Vejprtech.

Připravil: Ing. Karel Giampaoli, manažer prevence kriminality Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 22.1.2013 / 22.1.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém