Orientační nabídka


 

Atletika pro děti putuje do Loun!

11
Atletika pro děti s podtitulem „Staň se atletickou nadějí Ústeckého kraje“ se tuto sobotu představí v Lounech v rámci Memoriálu Karla Raise. Můžete se těšit na den plný pohybu pro celou rodinu. Děti přijede podpořit hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová a nejlepší česká diskařka současnosti Věra Cechlová.
 

 
 

„Staň se atletickou nadějí Ústeckého kraje“ - takový podtitul letos dostaly doprovodné akce Atletiky pro děti v Ústeckém kraji, projekt má mezi rodiči s dětmi obrovský ohlas. V chomutovském Zooparku před čtrnácti dny si s Atletikou pro děti zasportovalo kolem 500 dětí. Nyní se Atletika pro děti přesouvá do Loun. Již tuto sobotu 30. dubna od 8.45 hodin ji zájemci najdou na lounském výstavišti, které se nachází v areálu Masarykových sadů, v odpočinkové zóně na severozápadním okraji Loun. V 11 hodin za dětmi dorazí diskařka Věra Cechlová a kolem poledne pak se slavnou českou diskařkou proběhne autogramiáda. Akci přijede podpořit také hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, která zároveň předá atletickou sadu plnou zajímavého náčiní a nářadí pro nejmenší atletickému oddílu ASK Elna Počerady.

Pro děti je v Lounech připraven tradiční osmiboj. Vyzkouší si běhání, skákání a házení na všechny možné způsoby a základní pohybové dovednosti si procvičí s pěkným a hravým náčiním a nářadím. Tentokrát sportovní dopoledne Atletiky pro děti proběhne v rámci Memoriálu Karla Raise - silničního závodu na 15 kilometrů, který se běží z vesnice Volevčice do Loun. Atletika pro děti do Loun zavítá poprvé a prezentaci tohoto projektu v městě přezdívaném „perla na řece Ohři“ vítá i trenér Radovan Šabata z místního klubu ASK Elna Počerady. „Myslím si, že Atletika pro děti je dobrý projekt, který malé děti přitáhne ke sportování. Podobnou akci tu vítáme i proto, že jsme atletičtí fandové a rádi bychom touto formou nabídli malým dětem možnost, jak se začlenit do našeho atletického klubu,“ říká Šabata a zároveň zve i na další programy, které zde během dopoledne určeného pro celou rodinu proběhnou.

Rekordy ovšem můžete lámat i s Atletikou pro děti a to až do 14 hodiny, kdy sportovní radování skončí.

Kde se dále setkáte s Atletikou pro děti:

28. května – Den dětí v ZOO Ústí nad Labem

2. června – Atletika pro děti aneb Staň se atletickou nadějí Ústeckého kraje na Městském stadionu v  Ústí nad Labem - Bukově - jedna atletická sada pro cílový subjekt navržený městem Teplice

září – Děčín -  atletická sada pro cílový subjekt navržený městem Děčín

září – Litoměřice / Štětí - jedna atletická sada pro cílový subjekt navržený městem Litoměřice.

Příjemce další atletické sady bude vybrán v průběhu roku.

Více o projektu najdete také na www.atletikaprodeti.cz.

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 27.4.2011 / 27.4.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém