Orientační nabídka


 

Atletika pro děti zítra na Městském stadionu v Ústí s Tomášem Dvořákem

22
Projekt Atletika pro děti připravil stejně jako v loňském roce dárek ke Dni dětí školákům a předškolákům v Ústí nad Labem. Již zítra se na městském stadionu v Ústí nad Labem sejdou děti z ústeckých mateřinek a základních škol, aby si společně zasoutěžili a vyzkoušeli si hravé atletické disciplíny. Zábavné sportovní dopoledne s nimi prožije také bývalý vynikající desetibojař Tomáš Dvořák. Atletika pro děti se předvedla také tuto sobotu v ústecké zoo. Prohlédněte si video.
 

 
 

Velké množství energie i financí investuje letos Ústecký kraj do projektu Atletiky pro děti. Již v loňském roce se podobná akce na městském stadionu v Ústí nad Labem konala. „Je velmi zajímavá a užitečná jak pro děti, tak i rodiče. Mnozí pochopili, že se dá sportovat zajímavým a zábavným způsobem a že na začátku vůbec nejde o dřinu a speciální přípravu,“ říká předseda pořádajícího klubu USK VŠEM Alexej Lesnik. Vloni si na ústeckém městském stadionu zasportovalo kolem tří stovek dětí. Letos by jich podle Lesnika mělo být podle krajského úřadu minimálně dvonásobek. O akce tohoto typu je takový zájem, že se dá jen těžko uspokojit. Stoupající tendenci má také zastoupení nejmenších dětí v oddílových přípravkách a školkách.

V loňském roce bylo zástupci Ústeckého kraje předáno školám a oddílům sedm atletických sad s nářadím a náčiním pro nejmenší sportovce. Letos bude darováno dalších pět sad, které poputují do základních škol a atletických oddílů. Dvě z nich čekají na své nové majitele právě 2. června, kdy obohatí vybavení základní školy Edisonova v Teplicích a sportovní aktivity dětí v Ústí nad Labem. Sady předá hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, která nad dětským atletickým projektem převzala patronát.

Předání atletických sad spolu s autogramiádou Tomáše Dvořáka bude vyvrcholením akce, která na ústeckém městském stadionu proběhne 2. června od 9 hodin ráno a potrvá celé dopoledne.

Více informací najdete také na www.atletikaprodeti.cz.

 

Připravil: ČAS ve spolupráci s OTI

 

Video ze sobotního Dne dětí v ústecké zoo, kde se také soutěžilo s atletikou pro děti
 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 1.6.2011 / 1.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém