Orientační nabídka


 

Autobusy jezdí i přes vydatné příděly sněhu

1
Stěžejním tématem jednání mezi zástupci kraje a ČSAD Semily byla informace dopravce o službách, které nyní na poli Ústeckého kraje společnost poskytuje.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 29. 1. 2010

 

Na včerejším jednání u hejtmanky Jany Vaňhové se sešli generální ředitel společnosti ČSAD Semily, a.s. Ing. Tomáš Roubiček, manažer pravidelné autobusové dopravy ČSAD Semily, a.s. pro Ústecký kraj, pan Jiří Novotný, člen Rady Ústeckého kraje Ing. Jiří Šulc a vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství krajského úřadu Jindřich Franěk.

 

Stěžejním tématem jednání byla informace dopravce o službách, které nyní na poli Ústeckého kraje společnost ČSAD Semily poskytuje. Hejtmanka poděkovala zástupcům dopravce za kvalitní služby, které jejich společnost v našem kraji poskytuje. O tom také svědčí výborné umístění v soutěži Dopravce roku 2009, kde se společnost ČSAD Semily, a.s. umístila jako 2. v hlavní kategorii, stala se vítězem kategorie Pohodlí a čistota dopravních prostředků a také obdržela 1. cenu v kategorii Cena poroty. Ing. Roubiček mj. informoval přítomné o situaci na Lounsku, kde od 20. prosince 2009 zajišťuje jeho společnost dopravu na pěti linkách poté, co Ústecký kraj vypověděl smlouvu společnosti BusMat plus s.r.o. Následně pak také připomněl, že od soboty 30. ledna 2010 bude rozšířen počet spojů, které zajíždějí do lyžařského střediska na Zadní Telnici u Ústí nad Labem. Zvýšením počtu spojení s Ústí nad Labem je tak pružně reagováno na četné žádosti lyžařů o posílení víkendové dopravy na této lince.

 

Při zmínění zimy a velké sněhové nadílky, která letošní zimu zaplavuje celou Českou republiku, pochválil Ing. Roubiček také výbornou spolupráci se Správou a údržbou silnic Ústeckého kraje. „Neřešíme žádné stížnosti, které by pramenily z nesjízdných silnic a způsobovaly nějaké výrazné zpoždění našich autobusů. Musím uznat, že z celé mé dnešní cesty ze Semil do Ústí nad Labem byl nejlépe ošetřen úsek na území Ústeckého kraje, a to od České Kamenice do Děčína“, sdělil Ing. Roubiček. Zároveň také podotkl, že velmi kvalitně ošetřované jsou silnice ve Šluknovském výběžku, který je na zimní údržbu jistě velmi náročný a jehož dopravní obslužnost zajišťuje právě společnost ČSAD Semily, a.s.

 

 

 

Připravil:

Odbor dopravy a silničního hospodářství

Oddělení tiskových informací

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 29.1.2010 / 29.1.2010 | Účinnost do: 31.3.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém