Orientační nabídka


 

Autodromem v Mostě zněla při Czech Truck Prix česká hymna, Lacko rozvášnil fanoušky

Czech Truck Prix 2020
Mostecký okruh přivítal o uplynulém víkendu svůj nejprestižnější a nejnavštěvovanější podnik každoročního kalendáře - Czech Truck Prix, který je součástí Rodinného stříbra Ústeckého kraje. Fanoušky neodradilo ani nedělní nepříznivé deštivé počasí.
Tisková zpráva ze dne 31. srpna 2020
 

 
 

Zatímco dva sobotní závody evropského šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (ETRC) se odjely bez problémů, první nedělní sportovní komisaři Mezinárodní automobilové federace (FIA) kvůli dešti odložili o hodinu a půl. Při svém domácím vystoupení fanoušky určitě nezklamal Adam Lacko z týmu Buggyra Racing. Jeden ze sobotních závodů vyhrál, v tom nedělním dojel druhý.

Letošní ročník Czech Truck Prix se tak vyvedl, i když byl v mnoha ohledech nestandardní. „Zkrácený program nás mrzí kvůli týmům a jezdcům, ale zejména kvůli divákům. Jsou to fandové srdcaři. Přišli se podívat, i když podmínky byly vzhledem k epidemii nestandardní a nekomfortní proti tomu, na co jsou zvyklí. Chceme jim moc poděkovat,“ vyjádřila své uznání Svobodová. Opatření proti šíření epidemie si vyžádalo uzavření paddocku pro veřejnost, rozčlenění areálu do sektorů a omezení počtu diváků na maximálně 4 000 v každém z víkendových dnů.

Autodrom Most uspořádá v letošní zkrácené sezoně ještě druhý stěžejní závodní víkend. Ve dnech 14. až 15. listopadu se uskuteční evropská série OMV MaxxMotion NASCAR Show, která se původně měla jet v červnu.

01
Závody si užily v sobotu i neděli čtyři tisícovky fanoušků

02

03
V neděli se jel závod na mokrém asfaltu

 

04
Nejlepší český závodník Adam Lacko (vlevo) si po sobotním prvenství vyjel v neděli druhé místo

 

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 31.8.2020 / 31.8.2020 | Zveřejnit od: 31.8.2020
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém