Orientační nabídka


 

Babička roku 2023 Pia Bůžková a Druhý dech zahráli Ódu na radost

Na krajský úřad zavítala v doprovodu svých přátel z uskupení Druhý dech Babička roku 2023 Pia Bůžková. Návštěvu přivítali hejtman Jan Schiller a jeho 1. náměstek Jiří Kulhánek. Na přátelském setkání nechyběly ani ambasadorka Senior klubu Louny Vilma Svobodová a předsedkyně Krajské rady seniorů Ústeckého kraje Květoslava Čelišová.
Tisková zpráva ze dne 8. ledna 2024
01
 

 
 
„Jsem rád, že paní Pia Bůžková přijala naše pozvání a navštívila nás společně se svými přáteli. Bylo mi velkou ctí se s ní seznámit a poblahopřát jí k úspěchu. Je to velice šikovná a čiperná dáma, která si své vítězství zaslouží. V našem regionu máme mnoho aktivních a velmi vitálních penzistů, paní Bůžková a celé uskupení Druhý dech jsou toho důkazem. Přál bych si, aby naši senioři měli stálý úsměv na tváři, maximum energie a plno životních radostí,“ sdělil hejtman Schiller.

Pia Bůžková z Litoměřic si získala srdce celostátní poroty pátého ročníku soutěže Babička roku a stala se tak celostátní vítězkou a nositelkou titulu Babička roku 2023. V celostátním kole, stejně jako v kole krajském, vystoupila s hudební skupinou Druhý dech. Přátelé Pii Bůžkové z Druhého dechu nechyběli ani na návštěvě vedení kraje. Společně zahráli například evropskou hymnu Óda na radost.

Projekt Babička roku vznikl z iniciativy krajské Rady seniorů Olomouckého kraje v roce 2016. Základní myšlenkou je přispět k podpoře aktivního stárnutí a rozvoji mezigeneračního soužití. Cílem je ukázat lidskou hodnotu a pravou vnitřní krásu člověka v seniorském věku s ohledem na zachování a možností vytvoření zcela nových tradic napříč generacemi. V roce 2019 se podařilo tento projekt rozšířit do celé České republiky s cílem uspořádat celorepublikové finále. Krajské kolo soutěže uspořádal v roce 2023 Senior klub v Lounech.

1
Babička roku 2023 Pia Bůžková (vpravo) s přáteli ze skupiny Druhý dech navštívila vedení kraje

 

2

 

3
Druhý dech potěšil hejtmana a jeho 1. náměstka hrou na harmoniku

 

4
Přátelského setkání se zúčastnily také předsedkyně Krajské rady seniorů Ústeckého kraje Květoslava Čelišová (vlevo) a ambasadorka Senior klubu Louny Vilma Svobodová (vpravo)

 

5
Hejtman Schiller dostal od skupiny Druhý dech ručně vyřezávanou flétnu

 

6
Pia Bůžková, Babička roku 2023

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 8.1.2024 / 8.1.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém