Orientační nabídka


 

Během cestování do zahraničí dbejte zvýšené opatrnosti

logo
Od 15. června 2020 se postupně uvolňují překážky volného pohybu osob na většině území Evropské unie. Je však nutné nadále sledovat podmínky ke vstupu do jednotlivých zemí a dodržovat ochranná opatření Ministerstva zdravotnictví, která platí v České republice po ukončení nouzového stavu.
Tisková zpráva ze dne 22. července 2020
 

 
 

CESTOVÁNÍ Z ČESKÉ REPUBLIKY DO ZAHRANIČÍ

Podmínky ke vstupu do jednotlivých zemí průběžně aktualizuje Ministerstvo zahraničních věcí na webových stránkách příslušných zastupitelských úřadů České republiky. Jejich přehled lze nalézt zde.

Ministerstvo zahraničních věcí upozorňuje, že při cestách do zahraničí je nutno se informovat o podmínkách vstupu, restrikcích a preventivních opatřeních dané země. Během cest do států s nízkým rizikem nákazy onemocnění COVID-19, označených na tzv. Semaforu (pravidelně aktualizovaném sdělení Ministerstva zdravotnictví) zeleně, se doporučuje dbát zvýšené opatrnosti. Do ostatních zemí světa, označených na Semaforu červeně a neoznačených žádnou barvou, doporučuje Ministerstvo zahraničních věcí i nadále cestovat jen v nezbytných případech, a to vzhledem k epidemiologické situaci, z důvodů rozsáhlých restriktivních opatření a výrazných komplikací v dopravě.

NÁVRAT ZE ZAHRANIČÍ DO ČESKÉ REPUBLIKY

Podmínky pro vstup na území České republiky a karanténní opatření v souvislosti s epidemií koronaviru upravuje ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 17. července 2020 a tzv. Semafor, na jehož základě nemusí občané České republiky a cizinci cestující do České republiky ze státu s nízkým rizikem nákazy onemocnění COVID-19 (zelené označení) předkládat negativní test ani nastoupit karanténu.

Při návratu z delšího než 12hodinového pobytu ve státech s vysokým rizikem nákazy onemocnění COVID-19 (červené označení) a ze zemí mimo Evropskou unii a schengenský prostor (neoznačené žádnou barvou), které nejsou na seznamu zemí s nízkým rizikem nákazy, je po vstupu do České republiky až na výjimky nutno nahlásit svůj vstup krajské hygienické stanici a do 72 hodin předložit potvrzení o negativním RT-PCR testu na COVID 19 nebo podstoupit karanténu. Tyto podmínky se vztahují i na občany České republiky, kteří mají bydliště v jiném členském státě Evropské unie.

Více informací o podmínkách vstupu na území ČR naleznete také na stránkách Ministerstva vnitra ČR.

Karanténní opatření a informace k provádění RT-PCR testu na přítomnost SARS CoV-2 jsou v gesci Ministerstva zdravotnictví ČR.

1
Lidé cestující do/z České republiky se mohou řídit také přehlednými tabulkami MZV

s 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 22.7.2020 / 22.7.2020
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém