Orientační nabídka


 

Během druhého dne mistrovství světa dorostu získala česká výprava pět medailí. Tereza Chovancová se stala mistryní světa

Mistrovství světa dorostu dnes pokračovalo na stadionu SRC Mladost disciplínou běh na 100 metrů s překážkami. V té se českým barvám dařilo, mladí sportovci vybojovali jednu zlatou, tři stříbrné a jednu bronzovou medaili.
Tisková zpráva ze dne 13. srpna 2021
MS Čakovec v požárním sportu dorostu
 

 
 

Druhou disciplínou mistrovství byl běh na 100 metrů s překážkami. Reprezentantům v cestě do cíle stojí bariéra, za kterou sbírají dvě hadice, překonávají 8 metrů dlouhou kladinu, za kterou hadice napojují do sebe, na proudnici a také do na dráze postaveného rozdělovače. I v této disciplíně je soutěž rozdělena do věkových kategoriích na mladší (13-14 let), střední (15-16 let) a starší (17-18 let) dorost.

Družstvu dorostenců se podařilo v týmovém pořadí obsadit třetí místo před výběry Ruska a vítězného Běloruska. V průběžném pořadí celkového hodnocení si dělí vedení Rusko a Bělorusko (po 3 bodech) před třetí Českou republikou (6 bodů). Jediným Čechem, kterému se na stovkách povedlo postoupit do finálových běhů, byl střední dorostenec Vít Vymazal. Ten v závěrečném běhu zapsal čas 16,73s a vybojoval stříbrnou medaili.

Dorostenky si na soutěžní dráze vedly velmi dobře. Pěti českým závodnicím se podařilo probojovat se do finálových běhů ve svých kategoriích. V mladší kategorii to byla Veronika Fricová, které se podařilo postoupit do finále. V něm doběhla do cíle druhá a vybojovala tak stříbrnou medaili. Mezi středními dorostenkami postoupily Tereza Chovancová a Vendula Jílková, jen těsně postup unikl páté Elišce Navrátilové. Ve finálovém rozběhu byla nejrychlejší Tereza Chovancová, která se s časem 17,15s stala mistryní světa ve své kategorii! Vendula Jílková doběhla do cíle druhá v čase 17,56s a získala tak titul vicemistryně světa. Dvě české závodnice nastoupily i do finále staršího dorostu. Úspěšnější byla Lucie Ledvinová, která zlepšila své osobní maximum (časem 16,99s) a získala bronzovou medaili. Johanka Vaculíková ve finálovém rozběhu skončila čtvrtá.

V součtu jednotlivých výkonů si dorostenky na stovkách podělily vítězství s Ruskami. V celkovém hodnocení je první ruský výběr (2 body) před druhým Českem (4 body) a třetím Běloruskem (5 bodů).

Ondřej Vojta
tiskové oddělení SH ČMS
Římská 45, 121 07 Praha 2
Email:
vojta@dh.cz
Tel: 736 726 061

MS Čakovec v požárním sportu dorostu

 

MS Čakovec v požárním sportu dorostu

 

MS Čakovec v požárním sportu dorostu
Čeští sportovci vybojovali jednu zlatou, tři stříbrné a jednu bronzovou medaili

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 13.8.2021 / 13.8.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém