Orientační nabídka


 

Během Týdne krevní plazmy padl rekord. Podpořit přišel i náměstek Matouš

01
Odběrové centrum Plasma Place uspořádalo již podruhé Týden krevní plazmy. Jeho smyslem je připomenout důležitost dárcovství krevní plazmy a upozornit na nedostatek této životodárné tekutiny. Všichni dárci, kteří dorazili od 14. do 27. října, dostali certifikát a dárek. Nakonec se podařilo i překonat rekord v počtu litrů odebrané plazmy. V Ústí nad Labem přišel dárce podpořit náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Zdeněk Matouš.
 

 
 

„Dárcům patří velké poděkování, protože vedle krve je právě krevní plazma tím, co lékařům usnadňuje jejich práci a zachraňuje životy. Kromě toho ale musím ocenit také personál odběrového centra, protože i během těchto hektických dní vše zvládnul s lehkostí, profesionalitou a dobrou náladou,“ řekl náměstek Zdeněk Matouš.

Během dvou týdnů se u Plasma Place podařilo vybrat dohromady 2394 litrů krevní plazmy. Za dárci přišli také známé osobnosti. V Praze to byl tenista Tomáš Berdych a rybář Jakub Vágner, V Ústí nad Labem kromě náměstka Matouše hokejista Jan Čaloun, České Budějovice navštívil hokejista Aleš Kotalík.

1
Náměstek Zdeněk Matouš na ústecké pobočce Plasma Place

2
S personálem odběrového centra

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 1.11.2019 / 1.11.2019
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém