Orientační nabídka


 

Bezpečnostní rada o veřejném pořádku i povodních

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
5
Na lodi Jiřina, kterou spolu s remorkérem Ústí dal k dispozici na páteční dopoledne 27. září státní podnik Povodí Labe, se členové Bezpečnostní rady Ústeckého kraje (BRÚK) sešli na dalším pravidelném zasedání, již pátém v novém volebním období, které svolal a řídil předseda rady a hejtman Oldřich Bubeníček.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 30. září 2013

Mezi Roudnicí nad Labem a střekovskými zdymadly v Ústí nad Labem se členové BRÚK seznámili jednak se situací kolem řeky Labe po červnových povodních a postupem prací při nápravách škod, a jednak projednali některé zásadní materiály pátého zasedání.

 

Ředitel Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje – Policie ČR – plk. Tomáš Landsfeld informoval členy rady o bezpečnostní situaci a udržování veřejného pořádku v našem regionu od počátku roku 2013. Velmi nepříznivě ji ovlivnila lednová amnestie, například narostla násilná trestná činnost a také majetková trestná činnost, a to v řádech desítek procent.  Nyní se situace trochu zklidnila; plně vypovídající údaje budou ovšem k dispozici až koncem roku. Plukovník Landsfeld informoval, že v rámci avizovaného navyšování stavů v ČR by se mohl počet policistů v ÚK  zvýšit od příštího roku o 160 lidí.  V této souvislosti hovořil radní Martin Klika o situaci v sociální ubytovně v Červeném Újezdu.  Plněním úkolů záchranného systému Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje se zabýval  ředitel HZS plk. Roman Vyskočil. Místo plánovaných cvičení pro letošek zachraňovali hasiči životy a majetky občanů v červnových povodních i v následujících týdnech.  V souvislosti s jednacím bodem o závěrečné zprávě o povodních v červnu 2013 ocenil hejtman Oldřich Bubeníček zodpovědnou, perfektně organizovanou a úspěšnou práci všech složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje. Jak zdůraznil Jindřich Zídek, ředitel závodu dolní Labe státního podniku Povodí Labe, host jednání, naštěstí nedošlo v průběhu zmíněné živelní katastrofy k destrukcím na vodohospodářských dílech (nakonec o tom se členové BRÚK mohli při labské plavbě sami přesvědčit). Situaci na tocích ve správě Povodí Ohře  zhodnotil generální ředitel tohoto státního podniku Jiří Nedoma.  

 

V další části jednání BRÚK zazněly také důležité informace o geologickém průzkumu a chystaných  sanačních pracích na sesuvu zeminy na rozestavěné dálnici D8 mezi Dobkovičkami a Litochovicemi  nebo o likvidaci ekologické zátěže, tedy nebezpečných odpadů v lovosickém areálu firmy Wowitra. Členové rady vyslechli a vyjádřili se k návrhům na udělení Medaile hejtmana Ústeckého kraje a zhodnotili - veskrze pozitivně - spolupráci složek IZS na přípravách  i vlastním průběhu vzpomínkové akce 200. výročí bitvy u Chlumce a Přestanova.

 

Kontakt:

Mgr. Zbyněk Šebesta, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 742

Mob.:+420  603 192 629

             Mail:   sebesta.z@kr-ustecky.cz

1

2
Předseda BRÚK a hejtman Oldřich Bubeníček je na snímku uprostřed; vpravo jeho 1. náměstek 

Stanislav Rybák, vlevo tajemník rady Jiří Čermák z krizového řízení odboru kancelář hejtmana

3
Zleva jsou na snímku ředitel Zdravotnické záchranné služby ÚK Ilja Deyl, ředitel Krajského vojenského velitelství

plk. gšt. Rostislav Domorák a v textu zprávy již jmenovaní plk. Tomáš Landsfeld a plk. Roman Vyskočil.

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 30.9.2013 / 30.9.2013 | Zveřejnit od-do: 30.9.2013-29.10.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém