Orientační nabídka


 

Bezpečnostní rada si připomněla výročí povodní

1
Bezpečnostní rada Ústeckého kraje v čele s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem se sešla tentokrát v sídle Povodí Ohře s.p., aby si kromě obvyklého a plánovaného programu připomněla ničivé povodně, které zasáhly Ústecký kraj právě před rokem, v červnu 2013.
Tisková zpráva ze dne 5. června 2014
 

 
 

Na jednání bezpečnostní rady informují pravidelně ředitelé jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje o své činnosti a splněných úkolech. Ředitel Zdravotnické záchranné služby ÚK Ilja Deyl tak pohovořil o výcviku letecké záchranné skupiny.

Spolu s přípravou Dne záchranářů Ústeckého kraje, který se bude konat 21. června v Děčíně, došlo také na vzpomínky na loňské povodně, kvůli kterým musel být právě svátek všech záchranářů zrušen. Povodeň 2013 byla nejhorší katastrofou v kraji od velké vody v roce 2002. Nejzasaženější oblastí záplav bylo Litoměřicko, poté Ústecko a Děčínsko. V souvislosti s tím ocenil hejtman Oldřich Bubeníček zodpovědnou, perfektně organizovanou a úspěšnou práci všech složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje.

V rámci jednání BRÚK došlo uzavření Dohody o spolupráci při využívání Portálu pro informační podporu rozhodování za krizových situací mezi Ústeckým krajem, Krajským ředitelstvím PČR ÚK, Krajským ředitelstvím  HZS ÚK, Zdravotnickou záchrannou službou ÚK p.o. a Krajským vojenským velitelstvím v Ústí nad Labem. Portál bude sloužit k informování veřejnosti o složkách IZS, o aktuální bezpečnostní situaci a potenciálních rizicích. Bude také využíván jako informační podpora všech úrovní řízení při krizových situacích a mimořádných událostech.

Foto: KRIZ

1
Z výcviku letecké záchranné skupiny


 

2


 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 5.6.2014 / 5.6.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém