Orientační nabídka


 

Bezpečnostní rada Ústeckého kraje projednala zásadní informace v oblasti bezpečnosti

foto
Ústecký kraj a krajský úřad hrají významnou roli v bezpečnostním systému České republiky – jsou důležitými spolupracovníky mezi obcemi a vrcholnými orgány státu. Krajský úřad jako vykonavatel přenesené působnosti působí jako nepostradatelná část při krizovém plánování, metodické a kontrolní činnosti vůči občanům a obcím. Prioritou kraje v oblasti krizového řízení je především udržitelné bezpečí a připravenost kraje a krajského úřadu na řešení mimořádných událostí a krizových situací.
 

 
 

Hejtman Ústeckého kraje řídil pravidelné jednání Bezpečnostní rady Ústeckého kraje, které se konalo v sídle Zdravotnické záchranné služby. ZZS ÚK je nositelem některých zásadních projektů v oblasti bezpečnosti obyvatel, např. jejich dlouholetá a systematická aktivita s názvem Časná defibrilace v Ústeckém kraji – Chráníme to nejcennější (více na www.zzs-uk.cz).


Obsahem jednání byla například zpráva o výcviku letecké záchranné skupiny, zpráva o plnění plánu cvičení složek Integrovaného záchranného systému a orgánů krizového řízení v kraji za 1. pololetí roku 2017, informace k výskytu afrického moru prasat na území České republiky a návrhu možných opatření při výskytu na území Ústeckého kraje i informace ke Dni záchranářů Ústeckého kraje v roce 2018 (místem konání bude město Litoměřice).


Zasedání bezpečnostní rady se pravidelně účastní ředitel Hasičského záchranného sboru ÚK, krajský ředitel Policie ÚK, ředitel Zdravotnické záchranné služby ÚK a ředitel Krajského vojenského velitelství Ústí nad Labem. Za Ústecký kraj je členem BRÚK hejtman kraje, jeho první náměstek a náměstek pro oblast zdravotnictví, za krajský úřad jeho ředitel a relevantní pracovníci úřadu.

FOTO
Zprava tajemník bezpečnostní rady Jiří Čermák, hejtman Oldřich Bubeníček a 1. náměstek hejtmana Martin Klika.

foto

foto
Tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokop Voleník.


 


 

 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 22.9.2017 / 22.9.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém