Orientační nabídka


 

Bezpečnostní zpráva Spolchemie

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro ČTK
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ ČTK ze dne  6. 1. 2004

 

Dotaz (v původním znění):

 

1. Jak to vypadá s bezpečnostní zprávou k novým provozům ve Spolchemii ( měla být hotová do konce roku )

2. Další bezpečnostní zpráva se měla týkat celé chemičky - jak to vypadá s ní

3. Recyklace - souhlasil krajský úřad s výběrem lokality (kterou zamítl ústecký magistrát) nebo navrhl firmě nějakou jinou

 

Odpověď:

1. Dne 12.12.2003 byla Krajskému úřadu Ústeckého kraje (KÚÚK), odboru životního prostředí předložena přepracovaná a doplněná bezpečnostní zpráva pro objekt „Výroba nízkomolekulárních epoxidových pryskyřic" na základě rozhodnutí, kterým KÚÚK Spolek pro chemickou a hutní výrobu v Ústí nad Labem vyzval k jejímu přepracování v termínu do 31.12.2003. Do té doby bylo správní řízení v této věci pozastaveno. Zmíněná bezpečnostní zpráva bude v nejbližší době zaslána k vyjádření Ministerstvu životního prostředí a dalším dotčeným orgánům státní správy a dotčeným obcím.

            Spolek pro Chemickou a hutní výrobu předložil ke schválení další bezpečnostní zprávu, a to pro investiční akci  „Výroba polyesterových pryskyřic". Tuto bezpečnostní zprávu rozeslal KÚÚK k vyjádření Ministerstvu životního prostředí, dotčeným orgánům státní správy a dotčeným obcím - k dnešnímu dni schází vyjádření Ministerstva životního prostředí a Města Ústí nad Labem.

 

2. Krajský úřad Ústeckého kraje, odbor životního prostředí a zemědělství, schválil jako správní orgán příslušný dle zákona o krajích a zákona o prevenci závažných havárií bezpečnostní zprávu provozovatele Spolek pro chemickou a hutní výrobu a.s., pro objekt „Spolek pro chemickou a hutní výrobu, a.s.“ umístěný v Ústí nad Labem, přičemž budou provozovatelem splněny všechny závazky vyplývající z bezpečnostního programu prevence závažné havárie, které budou do 31. ledna 2004 rozšířena o opatření týkající se snižování skladování chlóru v železničních cisternách. Rozhodnutí vydané Krajským úřadem Ústeckého kraje dosud není pravomocné, je možné podat proti němu odvolání k Ministerstvu životního prostředí, a to do patnácti dnů od jeho doručení účastníkům řízení, podáním u Krajského úřadu Ústeckého kraje, odboru životního prostředí a zemědělství.

 

3. Krajský odbor životního prostředí a zemědělství dosud o umístění recyklační jednotky v Ústí nad Labem – Vaňově nerozhodl, příslušné správní řízení je přerušeno od 15. října 2003.

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: konecna.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 8.1.2004 / 8.1.2004 | Zveřejnit do: 8.2.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém