Orientační nabídka


 

Blahopřání ke Dni matek

11
Setkání hejtmanky Jany Vaňhové a dalších představitelů kraje s pracovnicemi krajského úřadu se dnes uskutečnilo u příležitosti Dne matek, který letos v kalendáři připadne na neděli 8. května. Gratulace a poděkování za práci směřuje i ke všem matkám Ústeckého kraje.
 

 
 

Ženy z krajského úřadu, nejen současné ale i budoucí matky, přišli společně s hejtmankou pozdravit i Zdeněk Lavička, předseda legislativně-právního výboru, a Oldřich Bubeníček, předseda výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost.

Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová popřála k svátku symbolicky i všem matkám, které v Ústeckém kraji žijí a pracují. „Úloha matky je krásná i náročná zároveň. Den matek je jednou z příležitostí, kdy můžeme vyjádřit poděkování našim maminkám i všem ženám, které spojuje role mateřství. Moje přání ke Dni matek patří nejen pracovnicím krajského úřadu, ale i ženám v našich krajských příspěvkových organizacím a všem maminkám v Ústeckém kraji,“ řekla na úvod setkání Jana Vaňhová. Ke slovům ocenění pak hejtmanka a přítomní předsedové výborů přidali každé pracovnici úřadu gratulaci a květinu.

Den matek je jednou z příležitostí, kdy vzdáváme poctu našim matkám. Slaví se v různé dny na mnoha místech po celém světě. V České republice připadá Den matek na druhou květnovou neděli. V tento den dávají obvykle také děti svým maminkám dárky, většinou vlastnoručně vyrobené. Původ tohoto svátku je už ve starověkém Řecku, kdy se slavil svátek plodnosti a matek, spojený s uctíváním pohanské bohyně Rhey, matky bohů.

1
Blahopřání a slova díků ke Dni matek zazněla z úst hejtmanky Jany Vaňhové při setkání na krajském úřadu

1
Trojice gratulantů ke Dni matek: K hejtmance se připojili krajští zastupitelé Zdeněk Lavička (s mikrofonem), předseda legislativně-právního výboru,  a Oldřich Bubeníček, předseda výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost

22

33

44

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 6.5.2011 / 6.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém