Orientační nabídka


 

Blíží se sedmé Vinařské Litoměřice

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
a
Litoměřice jsou teď na jaře středem pozornosti nejen Čechů, ale celé Evropy. Připomeňme si šestý reprezentační Ples Ústeckého kraje, nedávnou mezinárodní konferenci cestovního ruchu Stop and Stay, blížící se Tržnici Zahrady Čech, neformální setkání ministrů dopravy členských zemí EU (konec dubna) a město žije i soutěží a výstavou sedmých Vinařských Litoměřic...
 

 
 

Tisková zpráva z 2. dubna 2009

V pátek a v sobotu 17. a 18. dubna ve  v litoměřickém Domu kultury uskuteční další akce, která je letos zařazena mezi doprovodné kulturní události českého předsednictví v Radě Evropské unie. Součástí již sedmého ročníku výstavy českých, moravských a zahraničních vín budou i odborné semináře Víno a zdraví nebo Víno a pokrmy. Tradiční výstavě předcházela v závěru března soutěž výrobců vína, při které bylo hodnoceno 555  soutěžních vzorků.  Nejúspěšnější výrobci  z jednotlivých kategorií budou vyhlášeni a oceněni právě na litoměřické výstavě za čtrnáct dní, pro veřejnost bude jistě lákavá nabídka ochutnávky více než 1500 vzorků vín.

   Nad celou výstavou převzala záštitu hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová spolu s předsedou Senátu ČR Přemyslem Sobotkou, místopředsedou vlády ČR Alexandrem Vondrou, ministrem zemědělství Petrem Gandalovičem a dalšími osobnostmi. Ústecký kraj je také generálním partnerem 7. Vinařských Litoměřic a jako každým rokem na něj přispěl významnou finanční částkou.

   Ve čtvrtek se v Litoměřicích uskutečnila tisková konference, na níž se novináři dozvěděli vše podstatné o blížící se akci a výsledcích vinařské soutěže. Ústecký kraj na ni reprezentovala členka jeho rady Jana Ryšánková, která nám řekla: „Vinařské Litoměřice vždycky Ústecký kraj podporoval a pomáhal organizačně i finančně. I letos tomu tak je, protože tato výstava je nejen druhou největší v naší zemi, ale především je významnou součástí nabídek a možností k rozvoji cestovního ruchu. A ten je jednou z hlavních  příležitostí, jak zvýšit zaměstnanost  v dnešní době, kdy prožíváme ekonomickou krizi. Vždyť spousty našich i zahraničních návštěvníků tu poznávají nejen kouzlo našeho kraje, ale také se tu přesvědčí, co všechno u nás v kraji dokážeme vyrobit a svým návštěvníkům nabídnout. A víno je jednou z našich nejprestižnějších krajových specialit.“         

   Pořadatelem sedmých Vinařských Litoměřic je ústecké Ortopedické centrum, společnost Vína z Moravy a Vína z Čech a Cech českých vinařů (Vinařská oblast Čechy).

 

Spolu s Omnimedia Public Relations, s.r.o.  

připravil Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz

 

Radní J. Ryšánková
Členka Rady Ústeckého kŕaje Jana Ryšánková a vinařem Ivanem Váňou z Chrámců, jehož jedno z vín dostalo také hlavní cenu- Zlatou medaili 7. Vinařských Litoměřic.

(FOTO: VÁCLAV SEDLÁK)

 

Přijeďte do Litoměřic!!!

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 2.4.2009 / 2.4.2009 | Zveřejnit od-do: 2.4.2009-1.5.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém