Orientační nabídka


 

Brána do Čech aneb turistika pro seniory

bdc
Kolikrát jste si řekli, „až půjdu do důchodu, podívám se tam“? Výlety za poznáním, krásou přírody, ale i lázeňské a wellness pobyty se mohou stát náplní života turistů v pokročilejším věku. Právě s možnostmi, které nabízí turistický portál Brána do Čech, seznámil v úterý 21. 6. obyvatele Domova pro seniory v Telnici Radek Vonka, radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch.
 

 
 

Turistický portál Brána do Čech mapuje turistické atraktivity Ústeckého kraje, nabízí řadu tipů na výlety, kulturní, společenské a sportovní akce a popisuje zajímavé trasy, které vedou čtyřmi destinačními oblastmi Ústeckého kraje.

Představí se Vám tak České Švýcarsko, České středohoří, Krušné hory a Dolní Poohří. Vyhledávání na www.branadocech.cz je možné podle destinací nebo tematických sekcí, jedna z nich je pro seniory. Nabídka je přizpůsobena s ohledem na fyzickou náročnost a okruh zájmu seniorů a čítá v každé destinaci desítky položek.

„Snažíme se nabídnout to nejlepší z kraje každé generaci, jinak přistupujeme k rodinám s dětmi, které tradičně vyhledávají aktivní zábavu, a jinou nabídku jsme schopni doporučit starším. Základem je však zpětná vazba, pokud se někomu podaří objevit při svých cestách něco nového a zajímavého, může se o to na Bráně podělit s ostatními. Stačí se jen zaregistrovat a vložit informace. Plno turistů nám takto popisuje báječné trasy, pořizuje fotografie a tím doplňuje rozsáhlou databanku toho nejlepšího, co v kraji máme,“ řekl Radek Vonka.

Součástí interaktivního složky webu je i celokrajná fotografická soutěž „Zaostřeno na bránu“, jejíž jarní kolo právě teď uživatelé portálu vyhodnocují a zdařilým snímkům posílají své hlasy. Léto je v plném proudu a tak neváhejte, foťte, vkládejte na bránu a pokuste se tak vyhrát soutěž, kde hlavní cena je jako stvořená pro oddych, pohodu a znovunabytí sil, vyhrajte luxusní wellness pobyt v lázních Teplice.

Připravil: odd. RR a CR

rv
Radní Radek Vonka při návštěvě v Domově pro seniory

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 23.6.2011 / 23.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém