Orientační nabídka


 

Brána do Čech láká turisty do Ústeckého kraje také ve světových jazycích

bdc
Tento týden pokračovala jednání o spolupráci mezi Ústeckým krajem a letištěm Dresden International v Drážďanech. Drážďanské letiště má zájem nabízet své služby pro cestující z Čech. Výhodné ceny, zajímavé slevové balíčky a komunikace v češtině je pro tuzemské zákazníky tím největším lákadlem. Řada cestujících to ví a upřednostňuje proto odlety z Drážďan před Prahou – Ruzyní.
 

 
 

Ústecký kraj, jako nedaleká turistická destinace, by se prezentoval v prostorách letiště a lákal tak německé cestující do některé z oblastí Brány do Čech. Poslední jednání proběhlo ve středu 22. června, kdy už se dolaďoval rozsah konkrétní spolupráce.

„Máme zájem propojit oba weby, mít své letáky na informacích letiště a v odletové hale bude veliký poutač na Bránu. Také vzájemně propojíme některé tiskové materiály. Musím říci, že se letiště chová velice regionálně a věřím, že to bude ku prospěchu všech,řekl Radek Vonka, spoluautor projektu Brána do Čech.

Už o letošních prázdninách bude turistický portál Brána do Čech přeložený do němčiny a angličtiny. Vyjde tak vstříc zahraničním turistům, kteří hledají tipy na výlety v Ústeckém kraji. Portál Brána do Čech je rozdělen do čtyř sekcí podle turistických destinací – České Švýcarsko, České středohoří, Krušné hory a Dolní Poohří. V každé sekci je možné vyhledávat turistická místa, trasy a nejrůznější akce. Pro návštěvníky hovořící cizím jazykem bude přeložena tisícovka míst a tras, které je dovedou k těm nejzajímavějším místům v kraji.

„Snažíme se vyjít vstříc turistům ze Saska, popřípadě z Bavorska, kteří navštěvují sousední regiony v Česku. Jezdí sem dlouho a vracejí se, proto jsou pro nás vedle domácích návštěvníků jednou z cílových skupin,“ řekl Radek Vonka, radní Ústeckého kraje pro cestovní ruch a regionální rozvoj.

Ústecký kraj se prezentuje zahraniční klientele také na veletrzích cestovního ruchu, kde nabízí cizojazyčné materiály, mapy a podává nejrůznější informace o tom, jaká místa nesmí žádný zvídavý turista vynechat. V souvislosti s projektem Brána do Čech a jeho kampaní, která má za cíl změnit negativní image kraje v očích veřejnosti, bylo spuštěno několik aktivit. Portál www.branadocech.cz aktivně komunikuje se svými uživateli, a to prostřednictvím emailu info@branadocech.cz či sociální sítě Facebook (www.facebook.com/branadocech). Každý se může na webu zaregistrovat a přispívat do jeho obsahu, například vložením kulturní či sportovní akce.

Brána do Čech se prezentuje jako čtveřice kamenů pomyslné brány, které symbolizují jednotlivé destinace. České Švýcarsko má na žlutém kameni rýhu ve tvaru Pravčické brány, červené České středohoří pro změnu sopečný vrcholek. Zelené Krušné hory identifikujete podle stromu a Dolní Poohří podle modrých vln. Celé logo je připraveno v německé i anglické mutaci, stejně tak prezentační grafika.

„Jsem spolupráci s německou stranou velmi nakloněn. Vždy se jedná o oboustranně výhodné kroky, jsme přeci sousedé a turisté navštěvují region z obou stran. Proto bych byl rád, kdyby se postupně Brána do Čech dostala do povědomí i v Sasku a Bavorsku,“ uvedl Radek Vonka.

 

Připravil: odd. RR a CR

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 24.6.2011 / 24.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém