Orientační nabídka


 

Brána do Čech na konferenci Stop and Stay

11
Třetí ročník konference o regionálním cestovním ruchu Stop and Stay s letošním mottem „Nevymýšlejte vymyšlené“ proběhl ve dnech 24.-25.3.20011 v nově zrekonstruovaném Gotickém hradu v Litoměřicích.
 

 
 

Od teorie k praxi směřuje strategie rozvoje cestovního ruchu v Ústeckém kraji. „Vztah představitelů veřejné správy s podnikateli v cestovním ruchu je klíčem k úspěchu. Snahou Ústeckého kraje je rozvíjet tyto vztahy a integrovat je jedním směrem, vždy do jedné ze čtyř přirozených destinačních oblastí, potažmo na destinační agentury Českého Švýcarska, Krušných hor, Dolního Poohří a Českého středohoří,“ prohlásil před zaplněným konferenčním sálem gotického hradu krajský radní zodpovědný za regionální rozvoj a cestovní ruch Radek Vonka.
Ústecký kraj letos uvedl do praxe stěžejní nástroj rozvojové strategie cestovního ruchu a to webový portál Brána do Čech (www.branadocech.cz), který
umožňuje široké veřejnosti informovat se o turistických místech našeho kraje, vyhledávat zajímavé tipy na výlety, konkrétní trasy a různorodé akce.
Na konferenci zazněly příspěvky řady odborníků cestovního ruchu, ať už z České republiky, ale i ze Slovenska a Spolkové republiky Německo, ve čtyřech blocích věnovaných financování a efektivnosti projektů v cestovním ruchu, vztahu cestovního ruchu a veřejné správy, významu Asociace hotelů a restaurací České republiky pro rozvoj cestovního ruchu a turistickým informačním centrům.
Právě přínos Asociace hotelů a restaurací České republiky byl stvrzen slavnostním podepsáním Memoranda o spolupráci s Centrem cestovního ruchu v Litoměřicích.
„Motto nevymýšlejme vymyšlené přesně vystihuje snahu Ústeckého kraje o vtažení podnikatelských rezidentů Ústeckého kraje v oboru hotelnictví a restauraterství do budování image kraje, vymyšleno už bylo vše, dobré jídlo a kvalitní ubytovací služby patří mezi základní kritéria spokojenosti a opakujících se návštěv turistů. V této souvislosti chceme spolupracovat s Asociací hotelů a restaurací České republiky na společném projektu se zaměřením na budování brandingu a podporu regionálních aktivit v tomto oboru,“ dále uvedl Radek Vonka.
Druhý den konference proběhl formou presstripu  na dalších místech Ústeckého kraje. Mimo jiné i v Ústí nad Labem, kde účastníci akce navštívili místní muzeum a svezli se lanovkou z centra města na Větruši, nebo v Žatci, kde si prohlédli nedávno otevřený Chrám chmele a piva.

Připravil: odd. RR a CR

1
Radní Radek Vonka při projevu na konferenci Stop and Stay v Litoměřicích

2
Radek Vonka při jednání s prezidentem Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR ČR) Václavem Stárkem (vlevo) a Milanem Nemravou, předsedou ústecké sekce AHR ČR

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 28.3.2011 / 28.3.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém