Orientační nabídka


 

BROÚK má v Ústeckém kraji další kancelář

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
BROÚK má v Ústeckém kraji další kancelář
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc zahájil ve Staňkovicích provoz nového informačního centra Mikroregionu Žatecko, v němž bude sídlit i kancelář regionálního rozvojového centra zřízená v rámci krajského projektu Budoucí rozvoj Ústeckého kraje BROÚK. Informační centrum i kancelář BROÚK byly vybudovány s krajskou dotací v prvním patře budovy staňkovického obecního úřadu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 18.11.2005

 

BROÚK má v Ústeckém kraji další kancelář

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc zahájil provoz nového informačního centra Mikroregionu Žatecko v obci Staňkovice, v němž bude sídlit i nová kancelář regionálního rozvojového centra, zřízená v rámci krajského projektu Budoucí rozvoj Ústeckéhokraje BROÚK (dokument PDF, 171,4 KB). Informační centrum i kancelář BROÚK byly vybudovány s krajskou dotací v prvním patře budovy staňkovického obecního úřadu.

"V letech 2007 až 2013 může do České republiky přijít i několikanásobně vyšší suma peněz z Evropské unie než jaká je čerpána v tomto účetním období. Slyšeli jsme už mnoho slibů, ale bohužel víme i o variantě, kdy o 90% těchto dotací chtějí rozhodovat centrální orgány a jen o zbytku kraje. Jinými slovy, nedůvěra centrálních institucí v Praze vůči krajům přetrvává. Ať už ale bude čerpání budoucích evropských dotací nastaveno jakkoliv, chceme dosáhnout stavu, kdy obce a města budou umět tyto dotace skutečně využít a to neznamená jen dobře napsat projekt a správně jej podat, ale také zajistit jeho realizaci, protože i to je jednou z podmínek, aby přislíbené peníze reálně dorazily na místo určení. A právě tuto činnost budou zajišťovat regionální kanceláře BROÚKa, respektive pracovníci, kteří za to budou placeni. To je hlavní důvod proč kanceláře BROÚK budujeme po celém kraji a financujeme jejich provoz,“ konstatoval na místě hejtman Jiří Šulc.

Informační centrum Mikroregionu Žatecko bylo vybudováno a vybaveno za finanční podpory Ústeckého kraje, který mikroregionu přidělil 596 tisíc korun na jeho vybudování z Programu rozvoje cestovního ruchu a na jeho vybavení pak 252 tisíc korun z Programu obnovy venkova. Provoz centra bude v příštích dvou letech dotován částkou 755 tisíc korun právě z projektu Budoucí rozvoj Ústeckého kraje.  

 

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

V kanceláří BROÚK se budou často potkávat zaměstnankyně Marta Rámešová a Petr Valenta, člen Mikroregionu Žatecko a starosta Liběšic
V kanceláří BROÚK se budou často potkávat zaměstnankyně Marta Rámešová a Petr Valenta, člen Mikroregionu Žatecko a starosta Liběšic

BROÚK má v Ústeckém kraji další kancelář

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 18.11.2005 / 21.11.2005 | Zveřejnit od-do: 18.11.2005-18.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém