Orientační nabídka


 

Brožura o Kadani

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
odpověď pro TV NOVA (David Vaníček)
 

 
 

 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ TV NOVA (David Vaníček) ze dne  28. 6. 2005

 

Dotaz (v původním znění):

 Vážená paní Žatecká,

vzhledem k tomu, že se mi od rána nedaří se s vámi telefonicky spojit, zkouším to touto formou. Dnes natáčíme reportáž v Kadani a téma se týká také Kraje, proto bych vás rád požádal o vyjádření na kameru k tomuto tématu: Kraj vydal propagační brožuru o turistických zajímavostech (sešit má zelenkavou barvu) ale město Kadaň je v tomto materiálu zastoupeno minimálně, navíc u jediné fotografie, kterou Kadaň v prožuře má, je popisek, že se jedná o město Žatec... Chybné jsou také údaje u otevírací doby infocentra. Kadaň se obává, že to může být jakýsi "trest" za to, že s krajem nespolupracuje na veletrzích turistického ruchu a vystavuje sama. Mé otázky tedy jsou:

1) Může se jednat ze strany kraje o nezájem nějak propagovat město Kadaň?

2) Konzultoval někdo s městy informace, které v brožuře vyšly?

3) Kdo je za chyby odpovědný a jakým způsobem bude kraj situaci řešit? Opravíte další edici těchto výtisků?

 

Odpověď:

1) Rozhodně NE, Ústecký kraj město Kadaň nijak „nešidí“, zmiňuje ho v mnoha jiných materiálech – například Turistické mapě Ústeckého kraje, kterou jsme vydávali v letošním roce, Kadaň najdou čtenáři i na osmi stránkách v Průvodci po kraji. I v loňském roce jsme na toto město mysleli a v jednom propagačním materiálu byly hned čtyři fotografie, což jiná města něměla.

Brožura o které zřejmě hovoříme byla vypracována s cílem popsat turistické zajímavosti, jako jsou například horolezectví, zoologické zahrady nebo rozhledny. Ujišťuji, že Kadaň má v našich materiálech opravdu časté zastoupení – objeví se například v další tiskovině, Tipech na autovýlet, jejíž vydání připravujeme ještě v tomto roce.

 

2) Brožurka byla sestavena na základě poptávky návštěvníků veletrhů turistického ruchu, kterých se Ústecký kraj zúčastnil a její autoři z našeho odboru regionálního rozvoje vycházeli z databáze nashromážděných informací, z literatury, z informací, které sama města zveřejňují na svých webových stránkách. Většinou se jedná o opakující se a obecně známé informace a s městy konzultujeme jen případné nejasnosti, nebo změny které nám města samy hlásí. K záměně popisku fotografie došlo pouhým nedopatřením a určitě se Kadani budeme revanšovat. Věřím, že nikdo v tomto městě si nemyslí, že se „mstíme“ za rozhodnutí představitelů města, kteří nemají zájem o společnou prezentaci s ostatními městy Ústeckého kraje – to je nesmysl.  Mimochodem, materiály o Kadani které si zpracovalo město samo jsme bez problémů, po vzájemné dohodě prezentovali na mnoha zahraničních veletrzích.

 

3) Chyba je pouze v prvním výtisku, a bylo by chybou přisuzovat tomuto lidskému opomenutí (přehlédnutí), ojedinělému v jinak dobře připraveném a žádaném textu větší význam než má. A samozřejmě ji napravíme: Chybný popisek města se objevil pouze v prvním nákladu (5000 kusů) a nyní připravujeme dotisk, v němž bude chyba samozřejmě opravená a se neobjeví ani v chystaných zahraničních verzích. Navíc budeme s městy tyto dotisky konzultovat a očekáváme na jejich připomínky.

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 13.7.2005 / 13.7.2005 | Zveřejnit od-do: 13.7.2005-13.8.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém