Orientační nabídka


 

Bruselské „otevřené dny“

1
I v letošnímroce se delegace Ústeckého kraje v čele s hejtmankou Janou Vaňhovou zúčastnila akce Open Days 2010. Jedná se již o osmý ročník Evropského týdne regionů a měst.
 

 
 

Tisková zpráva z 6. října 2010

 

Jako každý rok se i letos delegace Ústeckého kraje v čele s hejtmankou Janou Vaňhovou zúčastnila akce Open Days 2010, která se konala od 4. do 7. října v prostorách bruselských institucí. Jedná se již o osmý ročník Evropského týdne regionů a měst pořádaného Výborem regionů ve spolupráci s jednotlivými kraji, městy, Evropskou komisí, Evropským parlamentem a dalšími partnery.

 

Letošní setkání zastřešovalo téma „Evropa v mém kraji“. Bohatý program se skůádal z více než 130 seminářů, workshopů, přednášek, kulatých stolů, debat a výstav a soustředil se do tří bloků:

 

  1. Regionální konkurenceschopnost  a zelený rozvoj – semináře zaměřené na inovaci, regionální rozvoj a rozvoj „zeleného hospodářství“
  2. Územní spolupráce – debaty o teritoriální a přeshraniční spolupráci
  3. Teritoriální a sociální koheze – semináře a workshopy o teritoriální a sociální kohezi jednotlivých regionů

 

Na tzv. Meeting place (Místě setkání) nabídly tématické expozice příležitosti zástupcům veřejné správy i soukromého sektoru, akademické půdy, expertům a výzkumníkům, jak diskutovat, získávat a vyměňovat si nové poznatky a osvědčené zkušenosti v oblasti zelených ekonomik, spolupráce veřejného a soukromého sektoru a nových regionálních strategiích.

 

Součástí Open Days je také 260 akcí pořádaných komunálními a krajskými úřady, univerzitami, obchodními komorami a regionálními rozvojovými agenturami po celé Evropě. Ústecký kraj se i letos aktivně zapojil a připravil workshop s názvem „Regionální výzvy pro zachování biodiverzity“, který proběhne dne 21. 10. 2010 v prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje. Účastníkům workshopu bude představena problematika biodiverzity, včetně současné situace, problémů a různých řešení na ochranu přírodní rozmanitosti. Zároveň budou prezentovány výsledky výzkumů v této oblasti. Tento pohled bude doplněn o legislativní rámec ochrany biodiverzity, jenž účastníkům přiblíží zástupci Evropské komise a Evropského parlamentu.

 

Dále Ústecký kraj v rámci konglomerátu regionů pod vedením Saska-Anhaltska organizoval dva bruselské workshopy (oba měly návštěvnost přes 300 účastníků) - jeden zaměřený na Inovativní regionální strategie v oblasti cestovního ruchu a druhý na podporu malých a středních podniků prostřednictvím inovativnívh řešení. Oba se uskutečnili dne 5. 10. 2010 a Ústecký kraj na jednom z nich prezentovala Ing. Ivana Poláková, jež sdílela s posluchači zkušenosti z projektu „Listen to the voices of villages“ (Naslouchejte hlasu venkova), do kterého je zapojen také Ústecký kraj a který je financován ze strukturálních fondů za účelem podnícení rozvoje znevýhodněných oblastí prostřednictvím podpory cestovního ruchu v malém rozsahu (více na http://www.listentothevoiceofvillages.org).

 

Ústecký kraj se Evropského týdne regionů a měst zúčastnil jako jeden ze tří krajů České republiky, společně se Středočeským krajem a Hlavním městem Praha.

 

Připravil:

Zastoupení Ústeckého kraje v Bruselu

1
Prezentace Ing. Polákové k projektu LISTEN a zkušenostech Ústeckého kraje v podpoře turismu

2
Slavnostní zahájení Open Days 2010 v Evropském parlamentu

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 6.10.2010 / 6.10.2010 | Účinnost do: 31.10.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém