Orientační nabídka


 

Bude rozvoj turismu v Českém Švýcarsku s podporou Ústeckého kraje?

1
V Domě Českého Švýcarska se uskutečnilo jednání Poradního sboru Obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko (o.p.s.) pro cestovní ruch. Na programu byla aktualizace Koncepce rozvoje cestovního ruchu v Českém Švýcarsku.
 

 
 

 

Tisková zpráva z 12. listopadu 2010

 

V Domě Českého Švýcarska se uskutečnilo jednání Poradního sboru Obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko (o.p.s.) pro cestovní ruch. Na programu byla aktualizace Koncepce rozvoje cestovního ruchu v Českém Švýcarsku. Tento připravovaný dokument mapuje problematické oblasti rozvoje turismu v lokalitě. Cílem je nastíněné problémy postupně odstraňovat a poskytnout tak návštěvníkům zázemí hodné označení Excelentní turistická destinace. V rámci realizace původní Koncepce v letech 2006 – 2010 získala oblast a jí realizované projekty řadu ocenění na národní i evropské úrovni.

Při rozpravách o budoucnosti zmínil radní Ústeckého kraje pro oblast cestovního ruchu Radek Vonka zájem Ústeckého kraje vstoupit jako zakládající člen do o.p.s. České Švýcarsko. „Pokud se má Ústecký kraj na chodu destinační agentury finančně podílet, měl by mít také možnost rozhodovat o tom, na jaké projekty budou peníze využité. A to by mu umožnil právě statut zakládajícího člena,“ vysvětlil radní Vonka. Pro příští rok je v rozpočtu kraje připraven jeden milion korun pro každou destinační agenturu (v kraji zatím fungují dvě – České Švýcarsko a Krušné hory, vznik dalších dvou je na spadnutí). Podmínkou ale je, aby měl kraj svůj hlas při rozhodování o aktivitách agentur. „Pokud se současní zakládající členové o.p.s. České Švýcarsko nedohodnou na přistoupení Ústeckého kraje, může se stát, že kraj bude více zvažovat svou podporu,“ řekl Vonka.

V rámci projednávané aktualizace Koncepce bylo přitom financování označeno za jednu z oblastí, které se musí vedení o.p.s. v budoucnu více věnovat. Mezi další hodně diskutované kruhy patřil mediální obraz při živelních pohromách, turistická doprava a dopravní infrastruktura a kvalita a rozsah nabídky služeb.

Posláním obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko je šetrný rozvoj regionu České Švýcarsko. Mezi základní cíle společnosti patří mimo jiné posílit ekonomický rozvoj regionu založený na šetrné turistice a pozitivní prezentaci.

 

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

1
U kulatého stolu se sešel radní Ústeckého kraje Radek Vonka, vpravo Marek Mráz z o.p.s. České Švýcarsko

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 12.11.2010 / 12.11.2010 | Účinnost do: 30.11.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém