Orientační nabídka


 

Budoucí architekti ústecké průmyslovky byli oceněni

foto
V úterý 7. března došlo k slavnostnímu uzavření a vyhodnocení soutěže architektonických návrhů na úpravu a vzhled středu obce Velké Březno, které zpracovali žáci oboru Pozemní stavitelství Střední průmyslové školy stavební a Střední odborné školy stavební a technické v Ústí nad Labem.
 

 
 

Žáci se na výzvu starosty Velkého Března Michala Kulhánka zprostředkovanou ředitelem školy Vítězslavem Šteflem zapojili do této soutěže, kdy zadání nebylo vůbec jednoduché. Na relativně malém prostoru bylo třeba skloubit více požadavků, vytvořit např. prostory pro parkování aut, otáčení autobusů, ale zároveň odpočinkovou a oddechovou zónu pro občany i prostor pro možnost setkávání obyvatel při obecních akcích.

 

Starosta obce poděkoval jak jednotlivým žákům, tak i jejich pedagogům a předal žákům jménem obce finanční odměnu za odvedenou práci. „Všechny návrhy byly zhodnoceny jak zastupitelstvem, tak i občany Velkého Března. Musím říci, že se sešla řada významných podnětů, podle kterých pak bude probíhat následná realizace úpravy zmíněných veřejných prostor. A že se tak prostředí a vzhled naší obce výrazně zlepší, není třeba dodávat.“ řekl starosta Velkého Března Michal Kulhánek. Pro tři žáky je práce i významným kvalitativním ukazatelem před nastávajícími maturitními zkouškami, pro čtvrtého žáka, který navštěvuje teprve třetí ročník, jde o výborný odrazový můstek v dalším studiu. „Jsem na naše žáky velmi hrdý. Jde o další způsob propojení teoretického studia našich žáků s jejich budoucí prací či dalším zvyšováním kvalifikace. Moc jim držím palce,“ dodal ředitel školy Vítězslav Štefl.

 

Zdroj: Střední průmyslová škola stavební a Střední odborná škola stavební a technická, Ústí nad Labem, příspěvková organizace


foto

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 8.3.2017 / 8.3.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém