Ve dvoudenním klání se soutěžilo v kostění vepřové půlky a vyrábění masných výrobků. Tým z Ústeckého kraje vsadil na tradiční jaternici, libovou tlačenku a paštiku s kachními játry a brusinkami. Jako regionální výrobek dovezli fermentovanou jehněčí klobásu. Žáci Miroslav Rus a Vladislav Margetín pod vedením mistra Jana Málka získali pohár ředitele soutěže za nejlepší tlačenku (vzhledově i chuťově), druhé místo za vařenou výrobu (jaternice, tlačenka, paštika) a druhé místo za regionální výrobek.
„Jsem moc ráda, že v soutěži uspěli žáci z našeho kraje. Obzvláště proto, že konkurence byla opravdu veliká. Jenom z České republiky soutěžilo deset týmů. Další týmy dorazily z Maďarska a Slovenska. Je tedy vidět, že žáci našich škol svému řemeslu skvěle rozumí a ovládají ho na výbornou,“ pochválila mladé řezníky Jindra Zalabáková.
Jindra Zalabáková s oceněnými žáky a představiteli školy