Orientační nabídka


 

Budoucnost nemocnice Most pomůže určit strategický tým

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Budoucnost nemocnice Most pomůže určit strategický tým
Výsledkem včerejšího setkání primářů a vedení nemocnice s představiteli kraje je dohoda, podle níž Ústecký kraj navrhne do 31. ledna 2005 tzv. strategický tým složený z lékařů a zástupců vedení nemocnice.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 26.1.2005

 

Budoucnost nemocnice Most pomůže určit strategický tým 

 

Probíhající organizační změny v Nemocnici v Mostě, příspěvkové organizaci Ústeckého kraje, byly tématem schůzky (25. ledna 2004) vedení kraje zastoupeného hejtmanem Jiřím Šulcem, náměstkem hejtmana Petrem Fialou, uvolněným členem rady kraje Vladimírem Záhorským a vedoucím odboru zdravotnictví krajského úřadu Petrem Severou s vedením Nemocnice Most, zástupci tamních primariátů a dozorčí rady v prostorách nemocnice.

            Mostecká nemocnice je v situaci, kdy její hospodaření produkuje měsíčně ztrátu v rozmezí 3 - 4 miliony korun. Ředitel zařízení Vladimír Vopelka uvedl, že trvalé zadlužení donutilo vedení nemocnice k nynějšímu slučování některých stanic v rámci oddělení, změny se dotkly například lůžkového oddělení dětské psychiatrie, gynekologie, interny, chirurgie a TRN. Dosud provedená opatření se podle něj zatím týkají 39 zaměstnanců. „Situace ale bude v brzké budoucnosti vyžadovat daleko razantnější řešení a chceme, aby se na něm podíleli sami lékaři, politik nemůže rozhodovat o tom, který z lékařských oborů má přednost před jiným, kolik má být v nemocnici lůžek nebo zdravotnického personálu. Sama nemocnice musí aktivně hledat své místo na trhu, mít vizi svého rozvoje a současně nemůže pominout mantinely, v nichž se pohybuje. K nim patří zejména fakt, že zdravotní pojišťovny hradí na Mostecku za provedené výkony téměř nejnižší částky v celé republice. Součástí řešení tedy musí být nejen nalezení úspor, ale i vyjednávání s představiteli zdravotních pojišťoven,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.

Výsledkem včerejšího setkání primářů a vedení nemocnice s představiteli kraje je dohoda, podle níž Ústecký kraj navrhne do 31. ledna 2005 tzv. strategický tým složený z lékařů a zástupců vedení nemocnice. „Tým bude pracovat s dosud vypracovanými analýzami hospodaření, budou mu předkládány informace jak od zřizovatele, jímž je kraj, tak i od vedení nemocnice a od lékařů. V jeho kompetenci budou i návrhy věcných řešení, včetně odpovědnosti za zpracování vize dalšího rozvoje, jakým směrem se bude profilovat,“ uvedl po jednání náměstek hejtmana Petr Fiala. K dalším povinnostem týmu bude patřit navázání úzké spolupráce s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou.

Organizační změny v mostecké nemocnici a ustavení tzv. strategického týmu budou v druhém únorovém týdnu předmětem jednání zdravotní komise Rady Ústeckého kraje a krajská rada se situaci chystá projednat na zasedání 16. února 2005. „Nemocnice doplácí na nastavený systém hrazení poskytované lékařské péče, musíme najít cestu k takovému snížení nákladů, které by se na kvalitě poskytované péče neodrazilo, zatím ale tato nemocnice poskytuje více péče, než za kolik dostává zaplaceno, a to je nutné změnit,“ vysvětlil člen Rady Ústeckého kraje odpovědný za zdravotnictví Vladimír Záhorský.

Výsledkem jednání je také dohoda, podle níž bude vedení Nemocnice Most předkládat všechny zápisy z porad vedení, strategického týmu, primářských porad a všech jednání týkajících se organizačních změn v Nemocnici Most odboru zdravotnictví Krajského úřadu Ústeckého kraje pro ověření vedení komunikace v nemocnici.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Budoucnost nemocnice Most pomůže určit strategický tým

Budoucnost nemocnice Most pomůže určit strategický tým

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 26.1.2005 / 26.1.2005 | Zveřejnit od-do: 26.1.2005-26.4.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém