Orientační nabídka


 

Budoucnost učiliště Fláje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Rumjana Loosová, Deník Mostecka (denik.mostecka@denikybohemia.cz)
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ, Rumjana Loosová, Deník Mostecka (denik.mostecka@denikybohemia.cz) ze dne 10.3. 2005

 

Dotaz (v původním znění):

Prosím o informace ze zastupitelstva kraje o učiliště lesnickém Fláje. Jde mi hlavně o varianty, které byly navrženy. Zda byla některá z  nich schválena.

 

1. Zda někdo uvažoval o nákladech na provoz lesnického učiliště pokud by bylo ve Velebudicích - jestli se podle odborníků sníží, zůstanou stejné nebo se dokonce zvýší.

 

2. Po odchodu lesáků - k čemu budou využity objekty na Flájích - proslýchá se, že by spadly pod velebudické učiliště a byla by zde základna na rekreační činnost.

 

Odpověď:

Zastupitelstvo Ústeckého kraje revokovalo své usnesení z března letošního roku (o zrušení flájského učiliště za podmínky, že bude realizován projekt převzetí a následného zachování oborů vzdělání akciovou společností Střední školy EDUCHEM, a.s., Meziboří,) a rozhodlo o sloučení flájského Středního odborného učiliště lesnického a Integrované střední školy technické – Centrum odborné přípravy (COP), Most – Velebudice. Ke sloučení dojde k 1.září 2005.

 

Nástupnickou organizací bude Integrovaná střední škola technická COP Velebudice. Tato škola je připravena vytvořit podmínky pro plynulý přechod aktivit flájského lesnického učiliště  do svého areálu. V něm jsou k dispozici potřebné volné kapacity tříd i odborných dílen. Stejně tak má velebudická škola k volné ubytovací kapacity v Domově mládeže a dostatečná kapacita stravovacího zařízení.

Stěhování bude znamenat fakticky pouze přesun žáků, pedagogických pracovníků a specifického vybavení školy k výuce lesnických oborů, protože základní vybavení jak učeben, tak dílen či Domova mládeže je v Integrované střední škole technické COP Velebudice k dispozici.

Zajištění podmínek pro praktické vyučování lesnických oborů je předjednáno s vedením příspěvkové organizace Správa městských lesů Most v areálu pracoviště Městských lesů v Janově, kde jsou k dispozici prostory pro těžkou techniku, dílny i učebna pro praktické vyučování.

 

1. Zařazením oborů flájského učiliště do Integrované střední školy technické COP Velebudice povede především ke snížení provozních nákladů. Provozní náklady na jednoho žáka neklesly v posledních třech letech na flájském učilišti pod 30 tisíc korun ročně, zatímco na jiných srovnatelných školách jsou tři až čtyřikrát nižší. Tento nepříznivý poměr je dán především malým počtem žáků ve flájském učilišti.

 

2. Uvolnění  areálu lesnického učiliště ve Flájích se předpokládá nejpozději k 1. 12. 2005. Areál  by pak měl být převeden na příspěvkovou organizaci pro správu majetku kraje a nabídnut k prodeji.

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 13.7.2005 / 13.7.2005 | Zveřejnit od-do: 13.7.2005-13.8.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém