Orientační nabídka


 

Celkem 23 nadějí na život přinesl ústecký nábor do registru dárců kostní dřeně

V rámci akce Blesk ordinace na Mírovém náměstí v Ústí nad Labem proběhl nábor do registru dárců kostní dřeně. Nově se do Českého národního registru dárců dřeně zapsalo celkem 23 mladých lidí. S ČNRDD Ústecký kraj a ústecká Masarykova nemocnice spolupracují dlouhodobě.
Tisková zpráva ze dne 23. září 2021
foto
 

 
 
„Máme z toho čísla obrovskou radost, i jeden zapsaný dobrovolník je obrovským přínosem a dává někomu naději na uzdravení. Jsme rádi, že se můžeme podílet na těchto náborech a navyšovat počet dobrovolníků v registru,“ řekla lékařka Masarykovy nemocnice MUDr. Klára Váchová. „S ústeckými náboráři, kteří spolu s námi šíří myšlenku dárcovství, spolupracujeme dlouhodobě. Věříme, že tento trend bude v Ústeckém kraji pokračovat a dárců bude přibývat,“ dodala mluvčí Českého národního registru dárců kostní dřeně Klára Conková.  

V České republice onemocní každoročně stovky lidí včetně mladých osob i malých dětí chorobami krvetvorby, které vážně ohrožují jejich život. Nejznámější a nejčastější mezi těmito nemocemi je leukémie. Bohužel pro každého čtvrtého pacienta se jeho dárce kostní dřeně nenajde. Proto je tak nutné počet dobrovolníků v registru neustále zvyšovat. Nábory probíhají po celé republice, bohužel situace kolem Covid-19 zapříčinila, že počet dobrovolníků klesl.

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

foto

 

 


 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 23.9.2021 / 23.9.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém