Orientační nabídka


 

Cena Alice Garrigue Masarykové putuje do Ústeckého kraje

Při příležitosti Mezinárodního dne sester byla udělena Cena PhDr. Alice Garrigue Masarykové za přínos českému ošetřovatelství Evě Provazníkové z ústecké Masarykovy nemocnice a zdravotnické školy. Druhý ročník slavnostní akce pořádal ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví Výbor pro zdravotnictví Senátu PČR pod záštitou jeho předsedy Romana Krause.
Tisková zpráva ze dne 15. května 2023
01
 

 
 
Eva Provazníková pracuje ve zdravotnictví jako dětská sestra od roku 1988. Po maturitě nastoupila na pozici dětské sestry na novorozenecké JIP ústecké nemocnice, kde se dále odborně vzdělávala. V roce 1998 nastoupila na Vyšší odbornou školu zdravotnickou a Střední školu zdravotnickou v Ústí nad Labem, kde působí dodnes jako odborná učitelka. Postupně si doplnila bakalářské a následně i magisterské vzdělání na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. I přesto, že začala učit na plný úvazek, nepřestala pracovat jako sestra na svém původním pracovišti a nyní na Gynekologicko-porodnické klinice Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Cena nese jméno Alice Garrigue Masarykové, první dcery československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka, která kromě mnoha jiných aktivit podporovala vzdělávání v ošetřovatelství. Ocenění je udělováno jednou za kalendářní rok za mimořádně významné zásluhy v ošetřovatelství a v péči o pacienty. Cenu tvoří pamětní list a finanční odměna v hodnotě 100 tisíc korun.

1
Eva Provazníková (druhá zprava) se stala laureátkou Ceny Alice Garrigue Masarykové

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 15.5.2023 / 15.5.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém