Orientační nabídka


 

Cena hejtmana za rok 2012 předána

1
Hejtman Oldřich Bubeníček před zaplněným hledištěm mosteckého divadla ocenil pět osobností Cenou hejtmana za rok 2012. Cena na základě nominací od veřejnosti byla udělena v pěti kategoriích a pojí se s finanční odměnou sto tisíc korun.
Tisková zpráva ze dne 4. října 2013
 

 
 

„Nominací se sešlo několik desítek a nebylo snadné z nich vybírat. Přesto jsem přesvědčen, že dnes oceňujeme ty nejlepší z nejlepších, kteří ve svých profesích vynikajícím způsobem reprezentují Ústecký kraj,“ zdůraznil v úvodu hejtman Oldřich Bubeníček.

Partnerem Ceny hejtmana 2012 se stala významná energetická společnost NET4GAS, za níž předával symbolické šeky na částku 100 tisíc korun ředitel LP&PR Martin Kolář.

V oblasti sportu získala Cenu hejtmana za rok 2012 Simona Baumrtová, aktuálně nejlepší plavkyně České republiky, několikanásobná mistryně republiky, která v loňském roce získala bronzové medaile na mistrovství Evropy či mistrovství světa v krátkém bazénu.

V oblasti kultury byl oceněn  Vladimir Gončarov, sólista baletu Severočeského divadla opery a baletu v Ústí nad Labem, držitel ceny Thálie.

Laureátem Ceny hejtmana za vědu a výzkum se stal Prof. Dr. Ing. František Holešovský, zakladatel a děkan Fakulty výrobních technologií a managementu UJEP v UL, propagátor technického vzdělávání.

Za sociální a zdravotní oblast převzal cenu Prof. MUDr. Martin Sameš, CSc., neurochirurg, přednosta Neurochirurgické kliniky v Ústí nad Labem, který je mimo jiné členem beze lební Světové neurochirurgické federace .

Za regionální rozvoj byl Cenou hejtmana oceněn Ing. Jaroslav Zahálka, CSc., za dlouholetou aktivní činnost ve formulaci teoreticko-metodologických východisek řešení regionálních problémů. Ing. Zahálka je také znám podporou regionálních univerzit a aktivně se podílel na vzniku univerzity v Ústí nad Labem.

Slavnostní večer byl také spojen s oslavou Mezinárodního dne seniorů, který připadá na 1. října. Proto Ústecký kraj ve spolupráci s Krajskou radou seniorů Ústeckého kraje pozval seniory na muzikálové představení Noc na Karlštejně, jež navazovalo na předání cen.

Kontakt:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 726

Mob.:+420 737 203 666

Mail:   hanackova.m@kr-ustecky.cz

Foto: Karel Schön

1
Cenu hejtmana za sport obdržela nejlepší plakvkyně České republiky, Simona Baumrtová z Chomutova

2
Hejtman Oldřich Bubeníček a Martin Kolář ze společnosti NET4GAS oceňují Jaroslava Zahálku za regionální rozvoj

3
MUDr. Martin Sameš oceněný za zdravotnictví

4
Vedle Simony Baumrtové sedí František Holešovský, oceněný za vědu a výzkum, a držitel ceny za kulturu, tanečník Vladimir Gončarov

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 4.10.2013 / 4.10.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém