Orientační nabídka


 

Cena Spokojený zákazník Ústeckého kraje putovala ke dvaceti dvěma férovým podnikatelům

Dnes byly na Krajském úřadě Ústeckého kraje slavnostně vyhlášeny výsledky 23. ročníku ceny Spokojený zákazník Ústeckého kraje. Národní cenu českých spotřebitelů zde v 8 ze 14 kategorií získalo 22 podnikatelů. Velká většina z nich se navíc řadí mezi drobné živnostníky či malé a rodinné firmy. Udělení cen proběhlo s podporou Ústeckého kraje a pod záštitou hejtmana Jana Schillera, který ceny podnikatelům osobně předal.
Tisková zpráva z 13. listopadu 2023
1
 

 
 
I s letošním ročníkem Národní ceny českých spotřebitelů Spokojený zákazník bylo v Ústeckém kraji uděleno od Sdružení českých spotřebitelů, z.ú., již celkem 293 ocenění. Ocenění vyjadřuje skutečnost, že daný podnikatelský subjekt poskytuje své produkty nebo služby v souladu s vysokým očekáváním spotřebitelů, naplňuje požadavky dané nejen obecně závaznými právními předpisy, ale má i při uvádění výrobků na trh a při poskytování služeb dostatečně srozumitelně deklarovánu jejich jakost a spolehlivost. Držitelé ceny také zavedli odpovídající systém pro řešení stížností a požadavků spotřebitelů a své výrobky nebo služby poskytují na odpovídající odborné úrovni.

„Mám velkou radost z toho, kolik podnikatelů v Ústeckém kraji dělá svůj byznys poctivě a s opravdovým zájmem o své zákazníky. Nejde jen o ocenění jejich dobré práce, ale i o známku toho, že každý může v našem regionu dobře nakoupit nebo využít kvalitní služby. A to rozhodně přispívá k budování dobrého jména kraje nejen u nás, ale i za hranicemi,“  řekl hejtman Jan Schiller.

Do hodnocení a konečného výběru oceněných podnikatelů jsou zapojeni nejen spotřebitelé, ale i zástupci místních a podnikatelských samospráv, profesních komor, dozorových orgánů, živnostenských úřadů i nevládních organizací. Návrhy na přiznání ceny jsou vždy podrobeny přezkoumání v hodnotící komisi, která byla v Ústeckém kraji ustavena již v roce 2000 a jejíž předsedou je zastupitel Ústeckého kraje Radek Černý. Toho na slavnostním vyhlášení výsledků zastoupila druhá místostarostka města Litvínova Květuše Hellmichová.

Držitelé cen Spokojený zákazník Ústeckého kraje
Držitelé cen Spokojený zákazník Ústeckého kraje

Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller se členy hodnotitelské komise
Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller se členy hodnotitelské komise

 

Ocenění získalo 22 podnikatelů z Ústeckého kraje
Ocenění získalo 22 podnikatelů z Ústeckého kraje

 

Předávání ocenění se chopil hejtman Jan Schiller spolu s Viktorem Vodičkou, ředitelem Sdružení českých spotřebitelů
Předávání ocenění se chopil hejtman Jan Schiller spolu s Viktorem Vodičkou, ředitelem Sdružení českých spotřebitelů

 



 
Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 13.11.2023 / 13.11.2023 | Zveřejnit od: 13.11.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém