Orientační nabídka


 

Certifikáty obdrželo dalších pět páteřních škol

ps
Dalších pět středních škol zřizovaných Ústeckým krajem obdrželo z rukou radního pro oblast školství Petra Jakubce certifikát Páteřní škola Ústeckého kraje. Certifikátem Páteřní škola se nyní může pyšnit 12 škol, první certifikáty byly uděleny letos v únoru.
 

 
 

O udělení certifikátů dalším školám rozhodla Rada ústeckého kraje v květnu a červnu 2011. Jedná se o tyto školy

1.       Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, Varnsdorf

2.       Podkrušnohorské gymnázium, Most, příspěvková organizace, Čs. Armády 1530, Most

3.       Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková organizace, Zd. Fibicha 2778, Most

4.       Gymnázium, Teplice, Čs. Dobrovolců 11, příspěvková organizace

5.       Střední škola řemesel a služeb, Děčín IV, Ruská 147, příspěvková organizace

Při předávání certifikátů Páteřní škola Ústeckého kraje ředitelům škol řekl radní Petr Jakubec: „Ústecký kraj řeší optimalizaci školství slučováním škol do větších celků, které jsou ekonomicky efektivnější než malé školy potýkající se s nedostatkem studentů. Síť krajských středních škol by mělo cílově tvořit 47 subjektů.“  Doplnil, že se ze sloučených středních škol nestávají automaticky školy páteřní. Pro udělení certifikátu musí škola splňovat řadu parametrů. „Získání certifikátu je prestižní záležitost. Certifikát uděluje Ústecký kraj na dva roky, což motivuje školu k vyšší náročnosti a kvalitě, má-li tento titul obhájit,“ dodal Petr Jakubec.

Teplické gymnázium má druhé nejlepší výsledky státních maturit v kraji. Vyšší odborná škola a Střední škola ve Varnsdorfu je největší školou v kraji.

Polyfunkční páteřní škola musí nabízet obory vzdělání v rozsahu alespoň dvou úrovní, například obory maturitní i učební nebo obory VOŠ či nástavby. Páteřní gymnázium má nabízet více než jeden obor vzdělání. Škola má mít uzavřeny smlouvy o spolupráci při zajišťování odborné praxe, stáží pro žáky i učitele, smlouvy o podpoře žáků při studiu, smlouvy o budoucím zaměstnávání žáků, smlouvy o dalším vzdělávání pedagogů apod. V případě gymnázií má škola smlouvy či dohody o studijních pobytech žáků, exkurzích, spolupráci s pedagogy vysokých škol apod. Škola má mít prokazatelné výsledky v rámci mezinárodní spolupráce ve vzdělávání, nebo je úspěšná v realizaci projektů.

Návrh odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje na posílení role páteřních škol v soustavě středního školství v Ústeckém kraji cestou certifikace schválila Rada Ústeckého kraje 7. dubna 2010.

Škola, která certifikát obdrží, získá právo používat ke svému názvu dovětek Páteřní škola Ústeckého kraje a logo pro potřeby prezentace školy a náboru.

 

Připravil: OTI

1
Certifikát z rukou radního Petra Jakubce přebírá ředitel varnsdorfské střední školy František Hricz

3
Ředitel Karel Vacek přebírá certifikát pro mostecké gymnázium

4
Blahopřání ředitelce Janě Adamcové z mostecké vyšší a střední školy

5
Zdeněk Bergman je ředitelem teplického gymnázia, které mělo druhé nejlepší výsledky nových maturit v kraji

6
Certifikát Páteřní škola Ústeckého kraje převzal i ředitel děčínské školy řemesel a služeb Milan Soukup

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 27.6.2011 / 27.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém