Orientační nabídka


 

Česká federace Spastic Handicap ocenila nejlepší sportovce, trenéry a osobnosti roku 2015

foto
Již po dvaadvacáté proběhlo udílení cen nejlepším sportovcům, trenérům a osobnostem za rok 2015 České federace Spastic Handicap (ČFSH). Slavnostního oceňování v Dubí se zúčastnil starosta města Petr Pípal a hejtman Oldřich Bubeníček, který také předsedovi ČFSH Ondřeji Sejpkovi předal vlajku Ústeckého kraje pro reprezentaci kraje na sportovních soutěžích a symbolický šek na 925 tisíc korun pro TJ ZP Nola Teplice na pořízení vozu VW Crafter pro Paralympijský tým Ústeckého kraje.
 

 
 

Ceny se udělovaly v několika kategoriích: nejlepší sportovci SH roku 2015, nejlepší sportovci TJ a SK do 23 let, trenér roku, cvičitel roku, síň slávy, cena Amicissimus a atletická liga. Do síně slávy byl uveden Petr Ježek, který se od roku 1994 aktivně věnuje sportu zvaný boccia - podobný hře pétanque, ale hraje se v hale a je uzpůsobený pro vozíčkáře. Čestný titul Amicissimus  byl udělen vedoucímu odboru kanceláře hejtmana Lubošovi Trojnovi, který byl také jedním z předávajících.

 

Rok 2015 byl pro Českou federaci Spastic Handicap  předposledním rokem paralympijského cyklu, ten vyvrcholí letos letní paralympiádou v Rio de Janeiru. Činnost federace není omezena pouze na výkonnostní sport, ale značnou část úsilí věnuje také rekreačním formám sportovního vyžití členů. Právě zástupci z řad členů ČFSH jsou členy Poradního orgánu hejtmana Ústeckého kraje pro seniory, zdravotně postižené a handicapované sportovce.

 

Česká federace Spastic Handicap svou činnost pro handicapované sportovce vykonává již od roku 1992. V současné době čítá okolo 4900 členů. Více informací o sdružení se můžete dozvědět na jejich webových stránkách http://www.spastic.cz/

foto

Jitka Janouchová, statutární zástupce TJ zdravotně postižených Nola Teplice, převzala z rukou hejtmana Oldřicha Bubeníčka symbolický šek v hodnotě 925 tisíc korun z Fondu Ústeckého kraje na pořízení vozu VW Crafter pro Paralympijský tým Ústeckého kraje

foto
Ceny byly předány v několika kategoriích

foto
Starosta města Dubí, kde se vyhlášení uskutečnilo, Petr Pípal

 

 



 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 5.5.2016 / 5.5.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém