Orientační nabídka


 

České dorostenky jsou mistryněmi světa v požárním sportu, dorostenci stříbrní. Z požárních útoků výprava veze dvě zlata

Mistrovství světa dorostu v chorvatském Čakovci se pro českou výpravu stalo historicky nejúspěšnějším šampionátem. V poslední disciplíně, požárním útoku, vybojovali dorostenci i dorostenky vítězství. Díky tomu se v celkovém hodnocení Češky staly mistryněmi světa, dorostenci jsou vicemistry světa.
Tisková zpráva ze dne 16. srpna 2021
MS Čakovec v požárním sportu dorostu
 

 
 

I závěrečný den mistrovství nastoupili k plnění disciplíny jako první dorostenci. Český tým nastoupil v sestavě Petr Loukota, Jakub Michalski, Lukáš Flégr, Vít Vymazal, Jakub Stýblo a Adam Šíp. Do celkového hodnocení se započítal první pokus, ve kterém chlapci odstartovali, vytvořili a roztáhli útočné vedení a naplnili nástřikové terče vodou v čase 22,58s, což stačilo na mistrovský titul v této disciplíně před druhým Ruskem (22,92s) a třetím Lotyšskem (23,39s).

Také sestava dorostenek ve složení Johanka Vaculíková, Lucie Ledvinová, Nikola Rašková, Tereza Chovancová, Vendula Jílková a Eliška Navrátilová předvedla, že Česko v této disciplíně patří ke světové špičce. V prvním pokusu dosáhly času 23,49s, který zajistil zlaté medaile! Druhé skončilo Rusko (24,04s), bronzové Bělorusko (25,25s).

V celkovém hodnocení se čeští dorostenci osamostatnili na druhém místě se ziskem devíti bodů. Mistry světa se díky nejnižšímu součtu jednotlivých umístění (5 bodů) stali Rusové, bronzové medaile získalo Bělorusko (12 bodů). V Chorvatsku Českou republiku reprezentovala sestava ve složení Petr Loukota, Jakub Michalski, Lukáš Flégr, Vít Vymazal, Jakub Stýblo, Adam Šíp, Tadeáš Voříšek, Martin Šulc a Matyáš Novák.

Dorostenky díky četným úspěchům získaly 6 bodů, stejně jako závodnice z Ruska. Bronzové jsou Bělorusky (11 bodů). Díky pomocnému kritériu, kterým je lepší umístění na požárním útoku, se však naše závodnice dostaly před své konkurentky. České dorostenky se tak staly mistryněmi světa v požárním sportu! Zlatou medaili a titul si odváží Johanka Vaculíková, Lucie Ledvinová, Nikola Rašková, Tereza Chovancová, Vendula Jílková, Eliška Navrátilová, Veronika Fricová, Marika Mašková a Rozálie Pospíšilová.

Celkově si česká dorostenecká výprava krom titulu mistryň světa a vicemistrů světa v celkovém hodnocení odváží také dalších deset medailí: 4 zlaté, 5 stříbrných a 1 bronzovou.

Ondřej Vojta
tiskové oddělení SH ČMS
Římská 45, 121 07 Praha 2
Email:
vojta@dh.cz
Tel: 736 726 061

MS Čakovec v požárním sportu dorostu

MS Čakovec v požárním sportu dorostu

MS Čakovec v požárním sportu dorostu
Mistrovství světa dorostu v chorvatském Čakovci se pro českou výpravu stalo historicky nejúspěšnějším šampionátem

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 16.8.2021 / 16.8.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém