Orientační nabídka


 

České Švýcarsko se představilo na výstavě v Bruselu

11
Evropský parlament hostí ve výstavních prostorách Yehudi Menuhin v týdnu od 4. do 8. října 2010 výstavu České Švýcarsko – Evropská excelentní destinace, kterou připravil Ústecký kraj. Zahájení výstavy se zúčastnil Radek Vonka, radní kraje pro cestovní ruch, regionální rozvoj a evropské projekty.
 

 
 

Tisková zpráva ze 7. 10. 2010

 

 

Expozice byla připravena ve spolupráci s členem Evropského parlamentu Miroslavem Ouzkým a obecně prospěšnou společností České Švýcarsko. Výstava barevných velkoformátových fotografií představila krásy národního parku České Švýcarsko, který v loňském roce získal prestižní ocenění Evropské komise „Evropská excelentní destinace“ a umístil se také v semifinále soutěže o 7 přírodních divů světa. Výstava proběhla při příležitosti Open Days 2010, neboli Evropského týdne regionů a měst, a také plenárního zasedání Evropského parlamentu, což umožnilo prezentovat národní park v celoevropském kontextu a velkému množství účastníků.

 Vernisáž výstavy se konala ve večerních hodinách 6. října a úvodní slovo pronesl člen Evropského parlamentu Miroslav Ouzký, který nad akcí převzal záštitu, a radní Ústeckého kraje Radek Vonka. Ten vyzdvihl především přírodní zvláštnosti národního parku jako je například Pravčická brána, největší pískovcová brána v Evropě, spolupráci národních parků Českého a Saského Švýcarska a snahu o zapsání NP České Švýcarsko na seznam přírodního dědictví UNESCO. „Výstava také propaguje vysoce kvalitní destinační management, široké a velmi kvalitní služby turistům z České republiky i ze zahraničí, což dokazuje i rok od roku stoupající počet návštěvníků národního parku,“ uvedl člen Rady Ústeckého kraje Radek Vonka. Národní park České Švýcarsko láká turisty svými tajemnými zákoutími, malebnými údolími, čarokrásnými panoramatickými pohledy a přírodními unikáty, čehož využili i autoři filmu Letopisy Narnie, kteří zde natáčeli první díl sedmidílného cyklu fantasy knih pro děti.

 Výstava i vernisáž byla kromě samotných členů Evropského parlamentu hojně navštívena také zaměstnanci dalších institucí EU, účastníky Open Days 2010, regionálními zástupci ČR v Bruselu a členy české a slovenské komunity v Belgii, kteří společně obdivovali přírodní scenérie národního parku. Podařilo se tak odkrýt druhou tvář Ústeckého kraje, který není jen průmyslovým regionem, ale také oblíbenou turistickou destinací, jež uchvacuje svými majestátnými přírodními krásami.

1
Radní Ústeckého kraje Radek Vonka při svém projevu na zahájení výstavy České Švýcarsko – Evropská excelentní destinace.

2
Nad výstavou převzal záštitu člen Evropského parlamentu Miroslav Ouzký (uprostřed), přítomni byli také radní ÚK R. Vonka (vlevo) a zastupitel ÚK P. Fiala.

3
Vernisáže výstavy se účastnil také ředitel direktorátu pro ochranu přírodních zdrojů Evropské komise Ladislav Miko.

4

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 8.10.2010 / 8.10.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém