Orientační nabídka


 

Chceme rozvíjet potenciál nadaných dětí, říká Jindra Zalabáková

Na krajském úřadě se uskutečnilo jednání pracovní skupiny na podporu nadaných dětí. Hlavním tématem byla diskuze o přípravě a zpracování metodiky pro práci s nadanými žáky v Ústeckém kraji. Členové skupiny se zaměřili také na problematiku vzniku center podpory nadání.
Tisková zpráva ze dne 24. března 2023
Na krajském úřadě zasedla pracovní skupina pro rozvoj nadaných dětí
 

 
 
Pracovní skupinu založila radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková s cílem vytvoření platformy, která pomůže rozvíjet potenciál nadaných žáků ve školách našeho regionu. V pracovní skupině mají zastoupení kromě zástupců z řad kraje a krajského úřadu také představitelé základních a středních škol, České školní inspekce, Národního pedagogického institutu České republiky a pedagogicko-psychologické poradny, kteří mají s nadanými žáky velké zkušenosti. 

„Úkolem, který jsme dnes splnili, bylo vytvoření metodiky pro práci s nadanými dětmi. Dalším cílem je vytvoření center podpory nadání. Ta budou při školách a budou ukazovat možnosti dobré praxe. Jsem velmi ráda za spolupráci a věřím, že díky ní naši učitelé budou schopni diagnostikovat nadané děti a budou umět lépe s nimi pracovat. Záměrem je mít spokojené žáky a učitele,“ uvedla radní Jindra Zalabáková.

Další setkání pracovní skupiny proběhne v květnu letošního roku na Základní škole T. G. Masaryka ve Štětí, kde budou členové skupiny seznámeni s příklady dobré praxe. 

Pracovní skupina na podporu nadaných dětí
Na krajském úřadě zasedla pracovní skupina na podporu nadaných dětí

Jindra Zalabáková, radní Ústeckého kraje
Jejím strůjcem je radní Jindra Zalabáková (uprostřed)

 

Členové pracovní skupiny chtějí rozvíjet nadané děti
Pracovní skupinu tvoří zástupci z řad kraje, krajského úřadu, základních a středních škol, České školní inspekce, Národního pedagogického institutu České republiky a Pedagogicko-psychologické poradny Ústeckého kraje

 
 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 24.3.2023 / 24.3.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém