Orientační nabídka


 

Chemický jarmark zviditelnil v Ústí Mezinárodní rok chemie

11
Chemický jarmark a Přírodovědný cirkus – to bylo lákavé a atraktivní pojmenování roadshow na ústeckém Mírovém náměstí dne 21. září, věnované letošnímu Mezinárodnímu roku chemie. Akce pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové se pořadatelsky ujala Univerzita J. E. Purkyně s podporou společnosti Unipetrol.
 

 
 

Ústecký kraj byl a je doposud spojován s těžbou uhlí, energetickým a chemickým průmyslem. Proto i jednu z hlavních akcí k Mezinárodnímu roku chemie podpořila svojí záštitou hejtmanka Jana Vaňhová.

„Chemické společnosti v našem kraji cítí spoluodpovědnost při ochraně a zlepšování životního prostředí, v oblasti zaměstnanosti a při zlepšování celkové kvality života v kraji,“ uvedla Jana Vaňhová. S nejdůležitějšími společnostmi resortu chemie v kraji má Ústecký kraj uzavřeny dohody o spolupráci.

 

Chemický jarmark byl příkladnou akcí k popularizaci chemie. Příchozí si mohli vyzkoušet řadu chemických pokusů, ověřit si své znalosti, seznámit se s tím, kde všude lidem chemie slouží.

„Vtáhnout příchozí do světa chemie a ukázat jim, kde je v každodenním životě člověku chemie užitečná a prospěšná, to bylo hlavním cílem dnešní akce,“ přiblížila Zdeňka Kolská z katedry chemie Přírodovědecké fakulty UJEP.

 

Chemické společnosti potřebují i nové odborníky. Proto se na ústeckém chemickém jarmarku prezentovaly i střední a vysoké školy, které nabízejí chemické vzdělání. Mezi expozicemi, které se představily veřejnosti, byly nejsilnější chemické firmy v kraji – Unipetrol, Spolchemie a Lovochemie ze skupiny Agrofert.

 

0
1

2

3

4
5

6

7

8
9

90

900

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 21.9.2011 / 21.9.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém