Orientační nabídka


 

Chemie, moje (ne)přítelkyně

1
Dne 23. 2. 2011 se v lovosickém kulturním středisku Lovoš v Lovosicích konalo slavnostní vyhlášení 1. ročníku soutěže Chemik Litoměřicka. Soutěž pořádala SOŠ technická a zahradnická Lovosice ve spolupráci a za podpory lovosických chemických závodů - Lovochemie, Glanzstoff, Preol a Flexfill, VŠCHT Praha a měst Lovosice a Litoměřice.
 

 
 

Soutěž Chemik Litoměřicka vznikla za účelem podpořit a vzbudit zájem o studium chemie, neboť zájem o studium chemických oborů v posledních letech prudce klesá. Cílem soutěže bylo ukázat žákům, že chemie je velmi žádaným, potřebným a perspektivním oborem. Soutěž se pokoušela přinutit žáky vidět předmět chemii i z jiného úhlu pohledu, než jak jsou zvyklí ze školních lavic. Jednoduše se organizátoři snažili, aby byla chemie v očích žáků viděna spíše jako přítelkyně.

Soutěž byla určena pro všechny žáky 9. tříd v Litoměřicích a Lovosicích. Nakonec se zapojilo celkem 7 ZŠ (Libochovice, Třebenice, dvě lovosické ZŠ a 3 ZŠ z Litoměřic) v počtu 144 žáků.

Všichni účastníci měli možnost prokázat své chemické znalosti v 80 minutovém testu, který se skládal z několika subtestů (chemické vzorečky, chemické výpočty či volný slohový útvar na téma: Chemie moje (ne)přítelkyně).

Nejúspěšnější soutěžící byli oceněni 23. 2. hodnotnými cenami jako zájezd, notebook, digitální fotoaparát, MP4 přehrávače či mobilní telefony. Na prvním místě se umístil žák libochovické základní školy Vojtěch Pail, stříbrnou příčku získal Martin Buldra a na bronzovém stupínku se umístil Josef Huleš.

Ceny předávali zástupci chemických závodů ing. Vladislav Smrž a Ing. Libor Toužimský, starostka města Lovosice Bc. Lenka Lízlová, ředitel bývalé SPŠ chemické v Lovosicích Ing. Karel Cermánek, absolvent SPŠCH - dnes proděkan CHF VUT v Brně Ing. Pavel Diviš, PhD. a za odbor školství krajského úřadu PhDr. Hana Poloncarzová.

Celým večerem provázel moderátor Marek Ženkl. Na slavnostní atmosféře se podílela hudební skupina při ZUŠ v Lovosicích pod vedením Mgr. Petry Kocianové.

 

Připravil:

Mgr. Jaromíra Venclíčková

ředitelka školy

Střední odborná škola technická a zahradnická,

Lovosice,

Osvoboditelů 2

příspěvková organizace,

 

1

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 2.3.2011 / 2.3.2011 | Účinnost do: 30.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém