Orientační nabídka


 

Chomutovská nemocnice se zaměří na onkologii

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Chomutovská nemocnice by se měla ve svém budoucím rozvoji i nadále orientovat na péči o onkologické pacienty. Během návštěvy Nemocnice Chomutov 4. března se na tom shodli představitelé kraje, náměstek hejtmana Petr Fiala a krajský radní Vladimír Záhorský, se zástupci vedení nemocnice. Hlavním cílem návštěvy zástupců kraje bylo seznámit se přímo na místě s aktuální situací v nemocnici a její hospodařením.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 8.3. 2005

 

Chomutovská nemocnice se zaměří na onkologii

 

Chomutovská nemocnice by se měla ve svém budoucím rozvoji i nadále orientovat na péči o onkologické pacienty. Během návštěvy Nemocnice Chomutov 4. března se na tom shodli představitelé  kraje, náměstek hejtmana Petr Fiala a krajský radní Vladimír Záhorský, se zástupci vedení nemocnice. Hlavním cílem návštěvy zástupců kraje bylo seznámit se přímo na místě s aktuální situací v nemocnici a její hospodařením. Zajímali se tak například o trendy vývoje lůžkového fondu a počtu zaměstnanců nebo výši závazků a pohledávek nemocnice včetně doby splatnosti.

Důležitým bodem jednání byl také rozvoj nemocnice a její užší zaměření. Podle závěrů jednání by se chomutovská nemocnice měla i nadále soustředit na rozvoj péče o onkologicky nemocné. V letošním roce získala chomutovská nemocnice ze státního rozpočtu dotaci 20 milionů korun na nákup druhého lineárního urychlovače (LU). Jeho pořízením by zcela naplnila podmínku onkologického centra II. A dle koncepce odborné společnosti radiační onkologie, biologie a fyziky. Svým vybavením, spektrem a počtem výkonů je toto centrum srovnatelné s klinickým pracovištěm a je nutné vyvinout maximální úsilí, aby tomuto stavu odpovídaly platby od zdravotních pojišťoven. Zástupci kraje si v souvislosti s tímto záměrem prohlédli prostory onkologického centra, včetně míst, kam by měl být umístěn nový přístroj, seznámili se s personálním obsazením oddělní a podrobně rozebrali ekonomické dopady nákupu nového přístroje na hospodaření nemocnice.

Vzhledem k tomu, že výše uvedená dotace tvoří pouze 30 procent z celkové částky na nákup nového LU, bude se vedení nemocnice snažit získat další prostředky od zřizovatele, sponzorů a část z vlastních zdrojů.. Celková investice včetně stavebních úprav se pohybuje mezi 65 – 70 miliony korun.

V letošním roce čeká chirurgii, urologii a plicní oddělní chomutovské nemocnice částečná rekonstrukce (oprava střechy, výměna oken) , na kterou kraj vyčlenil ze svého rozpočtu přibližně 14,5 milionu korun.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 11.3.2005 / 16.3.2005 | Zveřejnit do: 16.5.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém