Orientační nabídka


 

Chomutovská taneční skupina ovládla mistrovství republiky

001
Úspěchy v mnoha kategoriích si připsala na konto chomutovská taneční skupina Beethoven DC, která bodovala na Mistrovství České republiky v disco dance 2013 v Jablonci nad Nisou hned šestnáctkrát. Několikrát se členové klubu umístili na prvních místech.
Tisková zpráva z 1. února 2013
 

 
 

Soutěžilo se v disciplínách sólo, duo, malé skupiny a to všech věkových kategorií – mini do 8 let, děti do 11 let, junioři do 15 let a hlavní věková kategorie od 15 let.

 

První zlatou medaili si vytancovala juniorka v disco freestylu Alexandra Štejnarová, která se stala nejúspěšnější tanečnicí mistrovství, neboť si odvezla nakonec čtyři tituly mistr ČR 2013 ještě v disciplínách sólo, duo a malé skupiny. Hattrick s prvenstvím získal i už několikanásobný juniorský mistr ČR Vítek Lukavec, který tvoří duo s Alexandrou. Další cenný hattrick  vybojovali tanečníci v disciplíně malých skupin, kde ve všech věkových kategoriích – děti, junioři, dospělí - získali prvenství. Všechny choreografie vytvořila trenérka Lída Fišrová.

 

Zastoupení měla skupina i v mini kategorii, to jsou děti do 8 let, kde na 3. místě s titulem 2. vicemistr ČR 2013 skončila Nikolka Gajarská, která se pyšní ještě bronzovou medailí za duo, které tancuje s Nikolkou Vepřekovou. V dětech excelovala jako celou taneční sezónu Radka Pěkná, která si vytancovala stříbro za sólo a dvě zlaté medaile v disciplíně malých skupin a v duu společně se Štěpánkou Bulvovou, která je též v týmu vítězné malé skupiny.

 

Dalším úspěšným tanečníkem v dětské věkové kategorii je Honzík Zemanovič, který si odvezl také dva tituly, titul mistr ČR v sólech a 1. vicemistr ČR 2013 v duu, které tvoří se Sabinkou Frňkovou. Mezi další úspěšné tanečníky patří  Patrik Karger, který je letos poprvé v juniorské kategorii, skvělým výkonem dokázal porazit zkušenější tanečníky a tím si vybojoval titul 2. vicemistr ČR v disco dance sólo – chlapci. V juniorkách se na bronzový stupínek postavila Kamila Hamplová a v duu se na stupních vítězů se ziskem stříbrné medaile umístily Natálie Nováková a Alice Svobodová.

 

Další finálová umístění  

4. místa:  David Brousil – sólo děti, Natálie Nováková – sólo juniorky, Kateřina Adámková – sólo ženy

5.místa: Alice Svobodová – sólo juniorky, Štěpánka Bulvová – sólo děti, dospělácké duo Kateřina Adámková a Barbora Kůsová

 

Tanečníci si svými úspěchy vytancovali nominace na mistrovství Evropy, které se koná v červnu ve Švédsku, a na mistrovství světa, které bude v září v Německu. „Děkuji všem beethoveňákům za skvělou reprezentaci, za krásné taneční výkony a zážitky i trenérskému týmu za krásné, originální choreografie a za skvěle odvedenou trenérskou práci,“ řekla šéftrenérka klubu Eva Vlková.

 

Činnost taneční skupiny podporuje pravidelně Ústecký kraj, několikrát Beethoven DC z Chomutova vystupoval na reprezentačním plese.

01

01

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 30.1.2013 / 30.1.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém