Orientační nabídka


 

Chomutovské atletické hrátky s vícebojařem Helceletem přiblíží dětem královnu sportu

a
Už po čtyři roky přináší projekt Českého atletického svazu, Atletika pro děti, na Ústecko nové impulzy, které mají ty nejmenší motivovat ke sportování. Díky úspěšné spolupráci s vedením kraje mají děti možnost nejen navštěvovat kvalitní kroužky atletiky, ale také se bavit na akcích, na kterých se jim věnují známí atleti. Nejinak tomu bude 24. června v Chomutově.
 

 
 

Dětem se na místním atletickém stadionu v roli lektora představí nejlepší český vícebojař současnosti, medailista z loňského ME do 22 let, Adam Sebastian Helcelet, a zasvětí je do tajů své oblíbené disciplíny, skoku do výšky. „Rád se pokusím motivovat děti, které z různých důvodů třeba těžko hledají vhodnou náplň svého volného času, aby si vyzkoušely sportování a rozvinuly tak potenciál, který v nich je a nemají ho kde uplatnit,“ slibuje Helcelet.

Akce, která proběhne za podpory města Chomutova a náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje, Jany Vaňhové, bude mít dva bloky. Od 9 do 12:30 si atletický osmiboj šitý na míru nejmenším sportovcům vyzkoušejí děti z přihlášených mateřských a základních škol, odpolední blok (od 15 do 17 hodin) je určen veřejnosti.  Vedle skvělého učitele základů atletiky, Adama Sebastiana Helceleta, se o zábavu postará i veselý maskot projektu, zajíc Atík. 

Součástí akce je i slavnostní akt plánovaný na 16 hodinu, při němž  náměstkyně hejtmana Jana Vaňhová ocení práci vybraných atletických klubů a kroužků atletiky z Ústeckého kraje. Právě podpora a vybavování subjektů, které se dětem na Ústecku věnují, je totiž dalším důležitým bodem spolupráce kraje a projektu Atletika pro děti. „Za čtyři roky bylo obdarováno atletickými sadami již 22 sportovních klubů Ústeckého kraje. Zatím se vždy jednalo o základní sady, pro tentokrát bychom rádi ocenili práci čtyř nejaktivnějších subjektů a to darováním speciálních „výškařských sad,“ říká.

Samotná sada pro hravé skákání do výšky je v projektu Atletiky pro děti novinkou. „Děti skok vysoký láká, ale závodní doskočiště, která jsou ve většině klubů, jim nácvik základů této technické disciplíny neumožní. Jsou pro ně příliš vysoká. Dětské doskočiště má výšku jen 60 nebo 70 cm a počítá i s tím, že pro malé sportovce je nejemocionálnější momentem dopad a proto dopadají do měkkého, jako do peřiny,“ vysvětluje koordinátorka projektu Atletika pro děti, Iveta Rudová. Pro chomutovskou akci bylo připraveno i speciální DVD určené novým majitelům sad s ukázkami, jak s malým doskočištěm manipulovat a jak ho využít v tělocvičně nebo venku na hřišti.

„Tento typ sportovní akce již získal v Ústeckém kraji tradici a myslím, že i díky němu se nám rozšiřuje dětská základna atletických oddílů,“ říká náměstkyně hejtmana Vaňhová a dodává, že v druhé polovině tohoto roku dojde k podpisu memoranda o dlouhodobé spolupráci mezi Českým atletickým svazem a Ústeckým krajem.

Více informací o projektu Českého atletického svazu určeného nejmenším sportovcům najdete na www.atletikaprodeti.cz.

 

Zdroj: Karolína Farská, vedoucí tiskového oddělení ČAS

apd 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 19.6.2014 / 19.6.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém