Orientační nabídka


 

Čínská delegace z provincie Anhui navštívila Ústecký kraj

a
Od 21. května pobývala v Ústeckém kraji návštěva z čínské provincie Anhui, která má s Ústeckým krajem od roku 2009 uzavřenu deklaraci o vzájemné spolupráci. S delegací vedenou předsedou Čínské politicky konzultační komise Anhui (CPPCC) Wang Mingfangem se rovněž sešel hejtman Oldřich Bubeníček a členka Rady Ústeckého kraje Jitka Sachetová. Dohodnutá spolupráce se týká oblasti ekonomiky, obchodu, vědy a techniky, kultury, vzdělání, sportu a zdraví.
 

 
 

Cílem setkání bylo zejména prohloubit a konkretizovat dosavadní smluvní spolupráci s naším krajem. Anhui je provincii se silným zastoupením těžebního, hutního, chemického, strojírenského průmyslu a automobilového průmyslu. 

Prvním místem návštěvy byl mostecký Hipodrom, kde delegaci seznámil odborník ze společnosti Vršanská uhelná s problematikou rekultivací oblasti dotčených těžbou. Čínská delegace velmi ocenila schopnosti českých odborníků a zvažuje spolupráci na bázi výměny zkušeností. Delegaci Ústeckého kraje reprezentovala i regionální zástupkyně zmocněnce vlády pro ÚK Gabriela Nekolová, která představila možnosti spolupráce v oblasti vědy, výzkumu a inovací. Zástupci kraje také informovali o přípravě 1. podnikatelského fóra Ústeckého kraje, na který byli zástupci provincie Anhui pozváni.

Další zastávkou návštěvy se staly Lázně Teplice, kde vedení společnosti prezentovalo své možnosti a nabídku pro pacienty z Číny. Lázně Teplice patří mezi nejnavštěvovanější v ČR a těší se pozornosti zahraniční klientely. Letos vstupují již do 861. lázeňské sezóny.

Nosným tématem při večeři na počest návštěvy čínské delegace byla tradiční čínská medicína a možnost jejího využíváni v rámci zdravotní péče poskytované nemocnicemi Krajské zdravotní. Hejtman Oldřich Bubeníček přizval na setkání i Jana Kohouta, exministra zahraničí ČR, který mimo jiné vykonává funkci poradce prezidenta ČR pro zahraniční vztahy. Diskutován tak byl i vývoj opětovného nastartování a oživení spolupráce mezi Čínou a Českou republikou. 

Dvoudenní návštěva zástupců provincie Anhui byla zakončena ve společnosti Český porcelán Dubí. Tato česká firma je ve světě proslulá tradičním cibulákovým porcelánovým vzorem a patří mezi „české rodinné stříbro“. Dlouholetý ředitel továrny Vladimír Feix byl za své zásluhy o rozvoj kraje navržen na státní vyznamenání. 

http://u-tv.geniusmediatv.cz/aktuality/navsteva-cinske-delegace.html

Připravil: KH/OMK

a

a

a

a

a




 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 23.5.2015 / 23.5.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém