Orientační nabídka


 

Čínská velvyslankyně se setkala s hejtmanem a spolu otevřeli výstavu tradiční čínské medicíny

tc
Na pozvání hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka se ve středu 18. října uskutečnila v Ústí nad Labem návštěva Její Excelence Ma Keqing, mimořádné a zplnomocněné velvyslankyně Čínské lidové republiky v České republice. Po setkání s hejtmanem na krajském úřadě proběhla za účasti velvyslankyně v krajské Masarykově nemocnici vernisáž výstavy o tradiční čínské medicíně (TCM).
 

 
 

Při setkání s velvyslankyní Čínské lidové republiky hejtman vyzdvihl vztahy Ústeckého kraje s čínskou provincií Anhui, jejíž početná delegace navštívila kraj před několika týdny (http://www.kr-ustecky.cz/s-delegaci-z-cinske-anhui-hlavne-o-cinske-medicine-a-podnikani/d-1716840/p1=204704). Hejtman i velvyslankyně se shodli na tom, že vzájemná spolupráce kraje a provincie má dobrou perspektivu.

Následně se v atriu Masarykovy nemocnice uskutečnila vernisáž výstavy, kterou připravil Nadační fond na podporu tradiční čínské medicíny a alternativ.

„Při setkání s Její Excelencí Ma Keqig jsme konstatovali, že oblast tradiční čínské medicíny je jednou z oblastí, ve kterých bychom společně mohli pokročit od rozhovorů do realizace. Věřím, že tato výstava, která představuje tradiční léčebné čínské postupy, by se mohla v krátké době proměnit na praktickou ambulanci tradiční čínské medicíny v Ústí nad Labem,“ řekl při zahájení výstavy hejtman Oldřich Bubeníček.

Velvyslankyně pak zdůraznila význam tradiční čínské medicíny, jejíž léčebné postupy jsou dnes oficiálně využívány ve stovkách zemí světa. Vyjádřila přesvědčení, že spolupráce provincie Anhui a Ústeckého kraje nalezne praktické výsledky právě i v této oblasti.

Po komentované prohlídce výstavy si čínská delegace prohlédla pracoviště Emergency Masarykovy nemocnice. Ve vzdělávacím středisku nemocnice pak proběhla prezentace doktora Františka Musila, vedoucího lékaře ambulance TCM a vedoucího Česko-čínského centra tradiční čínské medicíny ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové.

Setkání k tématu TCM se rovněž zúčastnil náměstek hejtmana Stanislav Rybák a představitelé Krajské zdravotní, Jiří Novák, předseda představenstva, Radek Scherfer, místopředseda představenstva, Petr Fiala, generální ředitel a primář Ivan Staněk.


tc
Čínská delegace při příchodu do atria Masarykovy nemocnice

tc
Slavnostní vernisáž výstavy k TCM, přestřižení pásky (zleva): primář Ivan Staněk, generální ředitel KZ Petr Fiala, hejtman Oldřich Bubeníček, velvyslankyně ČLR Ma Keqig, předseda představenstva KZ Jiří Novák a náměstek hejtmana Stanislav Rybák

tc

tc
Komentovaná prohlídka výstavy

tc
Generální ředitel Krajské zdravotní Petr Fiala představil čínské velvyslankyni aktivity a profil zdravotnického holdingu

tc

tc
Náměstek hejtmana Stanislav Rybák podpořil myšlenku pracoviště TCM

tc

tc
Výstava potrvá do konce tohoto roku

tc
Výstava potrvá do konce tohoto roku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 21.10.2017 / 21.10.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém