Orientační nabídka


 

Clarion Congress Hotel uvítá dvoudenní konferenci projektu UNIV 2 KRAJE

001
Ředitelé středních škol a firem Ústeckého kraje, představitelé ministerstva školství, krajského úřadu i odborní metodici se sejdou 24. a 25. března v Clarion Congress Hotelu v Ústí nad Labem na dvoudenní konferenci projektu UNIV 2 KRAJE (U2K), která se koná pod záštitou radního Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Petra Jakubce.
Tisková zpráva z 22. 3. 2011
 

 
 

Projekt řeší se zapojením 325 středních a vyšších odborných škol v celé ČR jednu z cest, kterými školy mohou čelit poklesu počtu žáků v počátečním vzdělávání. V Ústeckém kraji se do projektu od srpna 2009 zapojilo 28 škol. Ve vytvářených sítích se školy v rámci projektu U2K více zaměřují na celoživotní vzdělávání dospělých zájemců o doplnění kvalifikace. To jim v budoucnu umožní využít volné personální i materiální kapacity a zároveň řešit potřeby regionálního trhu práce. Tyto záměry ideálně zapadají do plánů Ústeckého kraje, který již několik let realizuje projekt Páteřních škol, jehož smyslem je zhodnocení krajského systému středních škol a na základě zmapování situace vytvoření optimální sítě, která pomůže zefektivnit a naplno využít jeho možnosti.

 

Program konference začne ve čtvrtek 24. března v 16 hodin tiskovou konferencí pro zástupce všech médií. Na setkání s novináři shrnou účastníci dosavadní průběh a výstupy projektu U2K a konkrétní situaci v Ústeckém kraji (trh práce, situace a programy odborných středních škol, efekty projektu, projekt Páteřní školy).  

 

Na dvoudenní krajské konferenci budou k tématu nutného rozvoje vzdělávání dospělých  přednášet RNDr. Miroslav Procházka, CSc., ředitel Národního ústavu odborného vzdělávání Praha - řešitele projektu (téma evropská dimenze dalšího vzdělávání) či Mgr. Jakub Stárek, ředitel odboru DV na MŠMT ČR (téma strategie dalšího vzdělávání na MŠMT ČR). V pátečním odborném programu přiblíží mj. situaci ohledně dalšího vzdělávání v kraji vedoucí Odboru školství Ústeckého kraje Ing. Štěpán Harašta, metodik projektu U2K v Ústeckém kraji Ing. Lukáš Vaníček či primátor Chomutova Mgr. Jan Mareš. Své projekty na dané téma představí i ředitelé a metodici odborných škol regionu (SŠ energetická a stavební Chomutov, VOŠ, OA, SPgŠ a SZŠ Most, Soukromá podřipská SOŠ a SOU Roudnice nad Labem a další). Sféru  firem  a sociálních partnerů škol  budou svými příspěvky zastupovat představitelé FTE Automotive Czechia, s.r.o., či Úřadu práce Děčín. Vystoupí též Václav Pavelek, regionální manažer Svazu průmyslu a obchodu  pro Karlovarský a Ústecký kraj. 

 

Řada ze zmíněných odborníků bude zástupcům médií k dispozici už při výše zmíněné čtvrteční tiskové konferenci v Clarion Congress Hotelu. 

 

Bližší informace o projektu UNIV 2 KRAJE poskytnou:

PhDr. Jana Bydžovská, hlavní manažerka projektu U2K, NÚOV Praha, tel: 274 022 312

Ing. Jarmila Halouzková, manažer pro PR a propagační kampaň k projektu U2K, NÚOV Praha, tel: 274 022 307

Ing. Lukáš Vaníček, krajský metodik U2K, Ústecký kraj, tel. 775 583 520

 

 

UNIV 2 KRAJE na internetu: www.nuov.cz/univ

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 22.3.2011 / 22.3.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém