Orientační nabídka


 

Členové Rady Ústeckého kraje zajeli společně do Terezína na prohlídku města

V pátek 3. září vyjela Rada Ústeckého kraje v čele s hejtmanem Janem Schillerem na společnou prohlídku města Terezín. Cílem bylo potkat se se zástupci města, iniciativy Terezín – město změny a navštívit různé kulturní památky, které potřebují finanční podporu ze strany státu. Ústecký kraj aktivně o této podpoře vyjednává s Ministerstvem financí a Ministerstvem pro místní rozvoj. Hejtman Jan Schiller je pak předsedou Správní rady zájmového sdružení právnických osob Terezín – město změny.
Tisková zpráva ze dne 3. září 2021
Terezín - návštěva města členy RÚK
 

 
 

Radní se sešli u budovy zrekonstruovaného Wieserova domu (č. p. 25), který se nachází u budovy Retranchementu 5 u muzea. Během prohlídky navštívili například Žižkovská kasárna, Dělostřelecká kasárna a také si prohlédli podzemí Hlavní pevnosti. Se zástupci města a zájmového sdružení právnických osob Terezín – město změny diskutovali o možnostech budoucího rozvoje města a těchto nezměrných kulturních památek. „Bez zapojení financí ze strany státu to nebude možné, jedná se o obrovské částky, které ani město, ani kraj nemá k dispozici. Proto jsme začali aktivně jednat s ministerstvy o tom, jak lze efektivně využít různé evropské i státní dotace na projekty, které by měly smysl a udržitelnost v budoucnosti,“ uvedl k návštěvě Terezína hejtman Schiller.

Kromě kulturních památek navštívili členové Rady Ústeckého kraje v Terezíně také soukromou Vysokou školu aplikované psychologie. Při nedávném jednání s prorektorem této školy pro vědu a výzkum doc. ThDr. Patrikem Maturkaničem, Ph.D., přislíbil hejtman podporu ze strany kraje odesláním podpůrného dopisu akreditační komisi, kdy se vysoká škola opakovaně neúspěšně uchází o akreditaci nového studijního programu Personální a interkulturní management.

Ústecký hejtman Jan Schiller už jeden takový dopis odeslal v březnu tohoto roku: „Slíbil jsem, že napíšeme znovu podpůrný dopis hejtmana. Jsem přesvědčen o kvalitě této školy a jejím významu pro město Terezín a pro Ústecký kraj. V oblasti Litoměřicka je mezi Prahou a Ústím nad Labem jedinou vysokou školou poskytující denní i kombinované bakalářské vzdělání v daném studijním programu. Vysoká škola v Terezíně vzdělává a učí ty, kteří to chtějí, kteří o to stojí a kteří se chtějí dostat na vyšší úroveň vědění, nebo zvýšit své možnosti a potenciál, pracovní i osobní. Ročně předává státu desítky vzdělaných bakalářů,“ zmínil se již dříve v dopise hejtman.

Terezín - návštěva města členy RÚK
Členové Rady Ústeckého kraje se sešli před Wieserovým domem

 

Terezín - návštěva města členy RÚK
Bývalá Dělostřelecká kasárna v Terezíně

 

Terezín - návštěva města členy RÚK
Setkání s vedením soukromé Vysoké školy aplikované psychologie

 

Terezín - návštěva města členy RÚK

 

Terezín - návštěva města členy RÚK

 

Terezín - návštěva města členy RÚK
Návrat z prohlídky podzemí Hlavní pevnosti v Terezíně

 

Terezín - návštěva města členy RÚK
Hejtman Jan Schiller si svítil lucernou se svíčkou v podzemí sám

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 3.9.2021 / 3.9.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém