Orientační nabídka


 

Čtvrtek a pátek bude v Ústí nad Labem patřit chemii

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
HLG logo
Ve čtvrtek se do Ústí nad Labem sjede na 150 odborníků na chemický průmysl z celé Evropy. Od 16. do 17. dubna se v prostorách Severočeského divadla opery a baletu bude konat jedna z nejvýznamnějších doprovodných akcí předsednictví České republiky v Radě EU, konference„Šíření výsledků HLG v regionech: Konference navazující na skupinu na vysoké úrovni pro konkurenceschopnost evropského chemického průmyslu.“
 

 
 

*                  Ve čtvrtek se do Ústí nad Labem sjede na 150 odborníků na chemický průmysl z celé Evropy. Od 16. do 17. dubna se v prostorách Severočeského divadla opery a baletu bude konat jedna z nejvýznamnějších doprovodných akcí předsednictví České republiky v Radě EU, konference„Šíření výsledků HLG v regionech: Konference navazující na skupinu na vysoké úrovni pro konkurenceschopnost evropského chemického průmyslu.“

      Konferenci pořádá Síť chemických regionů (ECRN), Ústecký kraj a Evropské komise českého předsednictví. Zazní zde příspěvky na téma: příležitosti a výzvy evropského chemického průmyslu s ohledem na výsledky skupiny na vysoké úrovni pro konkurenceschopnost evropského chemického průmyslu; inovace jako hnací motor pro konkurenceschopnost chemického průmyslu; přírodní zdroje, energetika a suroviny pro chemický průmysl v Evropě; regionální dimenze chemického průmyslu; logistika chemie a rozvoj klastrů; implementace REACH v regionech a mnohé další.

      Diskusní příspěvky přednesou zástupci chemického průmyslu, neziskového sektoru, univerzit, Evropské komise, členských států EU a krajů. Kromě hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové a dalších zástupců krajské samosprávy budou na konferenci přítomni také prezident Evropské sítě chemických regionů Reiner Haseloff, náměstek ministra průmyslu a obchodu Erik Geuss, ředitel Generálního direktorátu Podniky a průmysl Evropské komise Gwenole Cozigou, zástupce Evropského parlamentu Miroslav Ouzký a prezident Svazu chemického průmyslu ČR Pavel Švarc.

V rámci doprovodného programu bude v pátek u příležitosti konference v prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje otevřena výstava fotografií Fabrica Bohemica.

 

Více na www.hlgconference09.cz

 

Program konference viz níže.

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Veronika Kindlová
Vytvořeno / změněno: 15.4.2009 / 15.4.2009 | Zveřejnit od-do: 14.4.2009-15.5.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém