Orientační nabídka


 

ČVUT Děčín hostilo veletrh vzdělávání zaměřený na matematickou a digitální gramotnost a polytechnické vzdělávání

V severočeském Děčíně se při Českém vysokém učení technickém uskutečnil IV. ročník veletrhu vzdělávání, který byl primárně zaměřen na popularizaci technických oborů, matematickou a digitální gramotnost a polytechnické vzdělávání.
Tisková zpráva ze dne 6. října 2021
c
 

Odkazy


 
 
Dne 4. října 2021 se na Vysokém učení technickém Děčín v rámci projektu „Podpora polytechnického vzdělávání a gramotností v ÚK“ (ÚK IKAP A2) reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/19_078/0017377, který je financovaný z prostředků Evropské unie a realizován odborem Podpory podnikání, inovací a transformace Krajského úřadu Ústeckého kraje, uskutečnil IV. ročník Veletrhu vzdělávání, který měl široký tematický záběr – matematická a digitální gramotnost, polytechnické vzdělávání (fyzika, chemie, biologie a přírodopis). Na své si na veletrhu přišli nejen pedagogové, žáci, studenti, ale i široká veřejnost.

Veletrh vzdělávání zahájila předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Mgr. Zdenka Vachková, která s pedagogickými pracovníky diskutovala aktuální problémy v oblasti vzdělávání a zúčastnila se vybraných vzdělávacích workshopů.

Odborná i široká veřejnost se na veletrhu seznámila s nejnovějšími učebními a motivačními pomůckami, učebnicemi či novými technologiemi, které lze uplatnit ve výuce široké škály předmětů. Na workshopech byly k vidění také nové výukové metody.

Svou vzdělávací činnost na veletrhu prezentovaly i technické kluby, které vznikly v rámci projektu ÚK IKPA A2 a zaměřují se na zájmové vzdělávání v oblasti polytechniky a gramotností.

b

Veletrh byl zaměřen na popularizaci technických oborů, matematickou a digitální gramotnost a polytechnické vzdělávání

q
Veletrh vzdělávání zahájila předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zdenka Vachková

 

logo EU a MŠMT ČR (projekty)

 

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 6.10.2021 / 6.10.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém