Orientační nabídka


 

Czech Street Party v Bruselu již posedmé

Výběrové řízení
Czech Street Party je největší česká akce pořádaná v Bruselu, sídle Evropské unie, do které se pravidelně zapojuje také Ústecký kraj. Program letošního ročníku nabídne Alžbětu Kolečkářovou, Michala Hrůzu, Čankišou a Davida Kollera. Na stáncích budou moci návštěvníci ochutnávat regionální speciality a dozvědět se více o České republice.
Tisková zpráva ze dne 10. června 2013
 

 
 

Sedmá Czech Street Party se odehraje v pátek 14. června od 17 hodin v rue Caroly v Bruselu. Každoročně akce přiláká tisíce lidí. Kromě bohatého programu budou moci lidé soutěžit o zajímavé ceny.

Organizátoři Czech Street Party, mezi nimiž nechybí Ústecký kraj, se snaží každý rok vybrat to nejlepší ze současné české hudební scény. Letos padla volba na Alžbětu Kolečkářovou, která se dostala do podvědomí díky účastí v druhém ročníku Česko Slovenské Superstar v roce 2011. Michal Hrůza založil v roce 2006 Kapelu Hrůzy, se kterou již vydal dvě úspěšná sólová alba. Je známý také skládáním hudby pro film a seriály. Jihomoravská skupina Čankišou patří již více než 10 let mezi známá jména české hudební scény. Jejich koncerty nabité energií zaručeně roztančí každého. Třešničkou na dortu bude vystoupení Davida Kollera.

Česká party však není jenom o hudbě. Stánky českých krajů a kulturních a turistických institucí nabídnou návštěvníkům ochutnávky českých specialit. Ústecký kraj bude mít připravené pivo Zlatopramen (Heineken Česká republika, a. s.), víno (České vinařství Chrámce s. r. o.), různé druhy likérů (Josef Mejstřík likérka OKAR) a uzenin (Agrokomplex spol. s r. o. a Hajšo, s. r. o.), ale i netradiční pochutiny, jako jsou sušená jablka a hruškovo-jablkový koncentrát (SEVEROFRUKT, akciová společnost) či cukrovinka Kovandovic oválek (Cukrářství u Kovandů).

Hlavním sponzorem letošní Czech Street Party je ČEZ, a.s. Dalším sponzorem je Škoda Auto – Škoda Import Belgium. O produkci celé akce se opět postará Česká umělecká agentura.

Letošními organizátory jsou: hlavní město Praha, Karlovarský kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Plzeňský kraj, Jihomoravský kraj, Ústecký kraj, kraj Vysočina, CzechTourism, CZELO, město Kladno, město Pardubice, Stálé Zastoupení ČR při EU v Bruselu a České centrum v Bruselu.

Více informací:
www.czechrep.be/streetparty    
http://www.facebook.com/groups/ILoveCzechStreetParty/

Zdroj: Ing. Jitka Zimová, KH KÚÚK

 

Kontakt:

Mgr. Alena Tichá, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 741

Mob.:+420 777 499 822

Mail:   ticha.a@kr-ustecky.cz

 

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 10.6.2013 / 10.6.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém